Kamuoyu, Kılıçdaroğlu'ndan özür bekliyor. Ancak CHP lideri, çağrıları Edirne'de de karşılıksız bıraktı. Küfür olayına değinmeyen Kılıçdaroğlu, hükümete yüklendi.
 
Başbakan'a yönelik küfründen ötürü Türkiye'nin özür beklediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çağrıları karşılıksız bıraktı. Seçim çalışmaları kapsamında dün Edirne'ye giden Kılıçdaroğlu, küfür olayına temas etmedi. Konuşmasının büyük bölümünü 'aile sigortası' projesine ayıran Kılıçdaroğlu, hükümeti projeye boğduklarını savundu. CHP lideri, "Bize diyorlar ki: 'Proje üretemez, milletin derdiyle ilgilenmez'. Onları projeye boğduk. Halka dokunan halkın sorunlarını çözen projelerimizle yola çıktık. Yoksulluk vardı bu memlekette. Yoksulluğu çözmek için düşündük hesap yaptık. 6 ay çalıştık aile sigortasını ürettik. Size sözüm var. Endişe etmeyin her şeyin kaynağı vardır." diye konuştu.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, Selimiye Camii'nin yanındaki meydandan partililere seslendi. Başbakan Erdoğan'ın SSK genel müdürlüğü dönemini eleştirmesine temas etti. Başbakan'ı televizyonda tartışmaya çağıran CHP lideri, şu ifadeleri kullandı: "Mademki ustalık eserinin olduğu yerdeyiz.
 
Yiğitlerin harman olduğu yerden Recep Bey'e çağrıda bulunalım. Benim SSK genel müdürü olduğum dönemi eleştiriyor. Eyvallah endişem yok. Eleştirebilir. Yiğit adamsan Edirneli gibi mangal gibi yürek varsa senin istediğin televizyon kanalında istediğin gazetecilerle, Bakanlar Kurulu üyelerini de al getir. Ben tek başıma çıkacağım. Edirne'den söz veriyorum. Sadece sosyal güvenliği konuşacağım başka soru sormayacağım. Recep Bey karşıma çıkabilir mi?
 
Çıkması için bir Edirneli gibi mangal gibi yürek lazım adamda."
 
Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta da Erdoğan'ın SSK dönemine yönelik tepkisini eleştirmiş, Başbakan'a cevap verirken, "Eğer yakınlarıma çıkar sağladığımı ispat edemezsen, benim adımı yolsuzlukla anarsan, ana.. a.. gerisini söylemeyeyim." ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında bu sözlerine yine değinmedi. Kendilerinin 4'üncü büyük devrime imza atacaklarını savunarak, "Seçim barajının, dokunulmazlıkların arkasına kimse saklanmayacak.
 
Özgür bir ülkeyi kendi mübarek ellerimizle kuracağız." dedi. Kılıçdaroğlu, konuşması sırasında genel seçim tarihini de karıştırdı. 12 Haziran yerine referandum tarihi olan 12 Eylül dedi.
 
ÖSYM'deki şifre iddialarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, ÖSYM Başkanı Ali Demir'i istifaya çağırarak, "O koltukta her şeye rağmen oturuyorsa biz onu onurlu saymayız. Adam gibi davransınlar." şeklinde konuştu.
 
 
zaman