AYDINPOST HABER SERVİSİ/Erkan AKBAL-Aydın İl Özel İdare Binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya ADÜ rektörü Mustafa Birincioğlu, DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vakıflar Bölge Müdürü Ali Zengin, Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu’nun yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından birçok temsilci katıldı.

Yapılan toplantıda ilk altı aylık dönemde gerçekleştirilen, devam eden yatırımlar, uygulamada karşılaşılan sorun ve darboğazlar görüşüldü. İlk altı aylık dönemde toplam 239 proje üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Al, bu projelerin toplam tutarının 2 milyar 727 milyon 507 bin TL olduğunu ve bu dönemde yüzde 36 nakdi ve yüzde 26 fiziki gerçekleşme sağlandığını söyledi.

Ödenek sıralamasında ilk sırayı DSİ 21. Bölge Müdürlüğü yer alırken, karayolları, gençlik ve spor, sağlık,eğitim, kültür ve turizm gibi alanlarda yapılan ve yapılacak olan projeler anlatıldı.

Organize Sanayi Bölgelerinde Daha Fazla Teşvik Var

img_0728.jpgProjelerden ayrı olarak söz alan Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu yeni çıkan teşvik yasasına göre yapılacak olan yatırımların organize sanayi bölgelerine yapılması halinde yatırımcının daha fazla teşvik alacağını ifade etti.

Yıllarca Manisa’nın üçüncü sanayi bölgesinde olduğundan daha fazla teşvik aldığına değinen Çerçioğlu; yeni yasaya göre yatırımların organize sanayi bölgelerinde toplanması halinde Aydın’ın da üçüncü sanayi bölgesi sayılarak daha fazla teşvik alacağını belirtti.

Yatırımların organize sanayi bölgesinde yapılmasını ve sanayi tesislerinin tek bir yerde toplanarak aynı altyapıdan faydalanmasının daha iyi olacağını dile getiren Çerçioğlu;

Yatırımların Organize Sanayi Bölgesi’nde olması halinde Aydın’ın üçüncü bölge teşviklerinden faydalanacağını yatırımcıların da yüzde 25 yatırım indirimi alacaklarını ifade etti.

Yerel Yönetimleri Şikayet Ediyoruz

Çerçioğlu; Aydında toplam 6 organize sanayi bölgesi olduğunu belirten Ortaklardaki Sanayi Bölgesinde Biyolojik ve Kimyasal arıtma tesisleri kurdukları halde belediyenin çaya atıklarını bırakarak çevreyi kirlettiğini öne sürdü.’’Yıllardır çevre kirliliğinin sanayiciler tarafından olduğunu şikayet eden yerel yönetimleri bu sefer de biz şikayet ediyoruz. Büyük menderese de aynı şekilde atıklar bırakıldı her yeri koku sardı. Bunun da en kısa südre düzeltilmesini istiyoruz’’ diyerek sözlerine son verdi.

 

 aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

img_0707.20120731180205.jpg