Bir TV programına yetişmek isterken arabası takla atan Özütemiz in ölüm haberi sanat dünyasını yasa boğdu...

Kıvırcık Ali adıyla bilinen Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Özütemiz'in sözleri Ersin Tecer'e ait bestesini kendisinin yaptığı "Gül Tükendi, Ben Tükendim" türküsündeki gibi ömrü bir yolda tükendi. Sanatçı, özel otomobili ile TRT'deki bir müzik programına katılmak için Atatürk Havalimanına giderken Çatal-ca'da kaza yaptı. Aracı takla atan Özütemiz, hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Trafik kazasında feci şekilde can veren Özütemiz'in eşi Aslı Özütemiz'in de 3 haftalık hamile olduğu öğrenildi. Sanatçı Özütemiz yeni albüm çalışmasını ise yeni tamamlamıştı. Sanatçının cenazesi kendisinin kurduğu Tokat Turhal Ererdi Köyü Er Mahmut Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneğine getirildi. Ölüm haberini alan yakınları ve sevenleri derneğe akın etti. Hakkı Bulut, Tolga-Pınar Sağ çifti, Ferhat Tunç ve Erdal Erzincanlı da derneğe gelenler arasındaydı. Ankara'da askerlik yapan oğlu Eren Özütemiz haberi alır almaz istanbul'a geldi.

Gizli buzlanma kurbanı

Özütemiz'in menajeri Uğur Özayvaz, Kıvırcık Ali'nin Ankara TRTde öğlen saat 13:00'te olan bir müzik programına katılmak için evden sa bah erkenden ayrıldığı m söyledi. Özayvaz, kazanın gizli buzlanma olan yoldan kaynaklandı ğını ve aracın birkaç takla attığını dile getirdi.

Kaza sonucu feci şekilde can veren sanatçı nın yapımcısı Mustafa Kaçmaz ise "Sabah canlı yayına yetişmek için ev den çıkıyor. Yoldaki gizli buzlan madan kaza yapıyor ve hayatını kaybediyor" diye konuştu.

Patlama sesi duydum

Kazanın meydana geldiği yerde otopark görevlisi olan ve kazayı gören Bülent Gaffaroğlu ise, bir gürültü duyduğunu belirterek, "Patla ma sesi gibi bir gürültüydü. Dışarı baktığımda bir ara cin takla attığını gör düm" diye konuştu. Sanatçının cenazesi bu gün Er Mahmut Dede Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından Karacaahmet Mezarlığın da toprağa verilecek.

Bu acıyı bana nasıl yaşattın?

Kıvırcık Ali'nin Ankara'da askerlik yapan oğlu Eren Özütemiz, olayı duyar duymaz İstanbul'a geldi. Babasının bulunduğu İstanbul Firüzköy'deki Er Mahmut Dede Cem Kültür Evi'ne gelen oğul Özütemiz, sinir krizi geçirdi. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilen Özütemiz, sokakta bir duvarda asılı olan babasının konser afişini yırtmak istedi. Özütemiz, "Benim askere gitmemi sen istedin. Senin için gittim askere. Şimdi soğuk yüzüne dokunuyorum burada. Bana bu acıyı nasıl yaşattın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

İşte o türkü

“Gül Tükendi, Ben Tükendim” Ali Özütemiz"in halk arasında en fazla bilinen türkülerinden biri.

“Dertliyim arıldım gayrı
Arıldım duruldum gayrı
Cihana darıldım gayrı
Yol tükendi ben tükendim” dizeleri ile biten türkü, genç sanatçının trajedisini anlatır gibi.