Aydın Emniyet Müdürlüğü ile İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Çocuklarımızın Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi' kapsamında bir şekilde suça karışmış çocuklar artık uçucu madde yerine kaynak kokusu soluyacak. Ailelerin de desteği ile meslek edinme kurslarına katılan 15 çocuk, kaynakçılığı öğrendi.
Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi"nde düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerleri ziyaret eden Aydın İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ve İş-Kur İl Müdürü Zafer Alıcı çocukları meslek eğitimi aldıkları atölyelerde ziyaret ettiler.
Yaklaşık 2 hafta önce başlayan kurslarda mesleği öğrenen çocuklar neler öğrendiklerini ziyaretçilere gösterirken, Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt her biri meslek sahibi olup topluma faydalı bireyler olan gençleri tebrik etti.
“ÜRETKEN OLMAK ÇOK GÜZEL DUYGU”
Daha önce çeşitli suçlar ve eve gitmeme gibi nedenlerle zaman zaman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri ile tanıştıklarını ve polislerin tavsiyesi ile bu kursa katıldıklarını belirten çocuklar, çalışıp üretmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek 15 günde hayata bakış açılarının değiştiğini söylediler. Şu anda her biri çalışmayı ve iş kurmayı düşünen gençler, böyle bir proje ile kendilerinin hayata tutunmasını sağlayan Emniyet Müdürü"ne teşekkür ederek “İlk etapta kurs süresince verilecek olan günlük 15 TL"lik cep harçlığı da cazip gelmişti. Şimdiden iş teklifleri almaya başladık. Bizden önce eğitim gören pek çok arkadaşımız da iş sahibi olup düzenli bir hayata kavuştu. Kaynak kursunun yanında bizlere çeşitli seminerler de verildi. Gerçekten hayata bakış açımız değişti. Bizim durumumuzda olan diğer arkadaşlarımızın da bu kurslara katılmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştular.
Umut Yıldızı Projesi kapsamında okula gelen gençlerin çok kabiliyetli kişiler olduğunu ve kısa sürede kaynakçılığı öğrendiğini belirten Kurs Öğretmenleri"nden Bilal Çalış, kursların çok iyi gittiğini ve önümüzdeki günlerde gençlerin maharetli bir kalifiye eleman haline geleceğini söyledi. Bir ülkenin geleceğinin gençlere bağlı olduğunu ve Aydın Emniyet Müdürlüğü olarak risk grubu altındaki çocukların eğitimine ve meslek edinmelerine çok önemsediklerini belirten Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, “Sayın Valimizin desteği ile çeşitli kurumların iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bir zamanlar risk grubunda olan çocuklarımız şimdi üreten mesleğini eline aldı. Başta kurslara katılan çocuklarımız olmak üzere projeye destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.