Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün"ün girişimiyle sahnelenen ve küresel ısınmayı anlatan çocuk oyunu “Daki ile Kraft”, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Kuşadası Halk Kütüphanesi salonunda miniklerle buluştu.

Çocuklara çevre bilincini aşılamak ve “küresel ısınma” gerçeğini anlatmak amacıyla Fethi Çeliker ve Bülent Kavas"ın yazdığı, Bülent Kavas"ın yönettiği "Daki ile Kraft" isimli çocuk oyunu Tiyatro Birikim tarafından sahneye konuldu. Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkısıyla Kuşadası Belediyesi tarafından organize edilen oyun sinevizyon gösterisi ile desteklendi. Oyun, 4 seans halinde ilçede eğitim veren okulların birinci kademe öğrencileri ile anaokulu öğrencilerine ücretsiz olarak sergilendi. Özellikle anaokulu öğrencilerinin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.

Bu arada, Tiyatro Birikim Kuşadası Belediyesi kültür etkinlikleri çerçevesinde bu akşam saat 19.30"da bir de büyüklere yönelik oyun sergileyecek. Ünlü tiyatro yazarı Haldun Taner'in yazdığı ve Sevim Işık"ın yönettiği, başrollerini Bülent Kavas ile İbrahim Coşkun"un paylaştığı 'Günün Adamı' isimli oyun ise saat 19.30"da yine ücretsiz olarak Kuşadası Halk Kütüphanesinde sahnelenecek. Hayatını bilime adamış bir profesörün politikaya girmesi için aldığı bir teklifle başlayarak kararsızlıklar içerisinde devam eden hayatının sahnelendiği “Günün Adamı” ise trajikomik olaylar ile hem düşündürecek hem de güldürecek./iha