Türk Toraks Derneği'nin, ''27 Haziran Dünya Nefes Ölçüm Günü'' etkinlikleri çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli noktalarında, nefes ölçüm testi yapacağı bildirildi.

Türk Toraks Derneği'nden yapılan açıklamada, Amerika ve Avrupa'da göğüs hastalıkları dernekleri ile eş zamanlı olarak, Türkiye'nin çeşitli noktalarında nefes ölçüm testi gerçekleştireceği kaydedildi.

Ücretsiz yapılacak testlere özellikle 40 yaşın üzerinde olan, sigara içen, sık sık öksüren ve nefes darlığı çeken kişilerin katılması önerildi.

Açıklamada, ücretsiz ölçümün Ankara'da Armada, Cepa, Antares alışveriş merkezleri ile Lozan Parkı, Kayseri'de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir'de Forum Bornova alışveriş merkezi, İstanbul'da Olivium ve İçerenköy Carrefour, Adana'da Real ve Çukurova Devlet Hastanesi bahçesi, Malatya'da Malatya Kapalı Çarşı karşısı ve Eski Belediye Meydanı (Malatya), Elazığ'da Fırat Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesi, Diyarbakır'da Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek bina bahçesi, Tokat'ta Hükümet Meydanı, Bursa'da Zafer Plaza'da yarın, Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ise 28 Haziran Perşembe günü yapılacağı belirtildi.