İbrahim Tatlıses"in pazar gecesi silahlı saldırı sonucu ağır yaralanması sonucu, İstanbul polisi, alarma geçti. Güvenlik kameraları, görgü şahitlerinin ifadelerini değerlendiren polis, 3 gün sonra birçok adrese düzenlediği operasyonlarda suikat teşebbüsünü gerçekleştirdiği ve tetiği çektiği iddia edilen Abdullah Uçmak ile birlikte 20 kişiyi gözaltına aldı. Olayda kullanılan ve kiralık olduğu belirtilen otomobil ve saldırıda kullanılan kalaşnikof silah da ele geçirildi. Abdullah Uçmak ile birlikte gözaltına alınanlar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne götürüldü.

Tatlıses"e yönelik 1998"deki silahlı saldırı olayının azmettiricisi olarak yargılandığı davada ceza alan Abdullah Uçmak"ın Pendik"teki bir adreste gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan, saldırıda kullanılan ve bugün bulunan 34 BC 6696 plakalı araç, çekici vasıtasıyla emniyete getirildi. Olaydan önce bir oto kiralama şirketinden kiralandığı belirtilen ve otoparka çekilen aracın incelemeye alındığı kaydedildi. Abdullah Uçmak"ın avukatı Ekrem Demirel, operasyondan önce görüştüğü müvekkilinin kendisine olayla hiçbir ilgisi olmadığını söylediğini bildirdi.

Avukat Demirel, Abdullah Uçmak"ın geçen yıl eylül ayında cezaevinden çıktığını hatırlattı. Abdullah Uçmak, daha önceki yıllarda da İbrahim Tatlıses"in otomobilini kurşunladığı ve ünlü sanatçıdan tehditle haraç istediği gerekçesiyle defalarca gözaltına alınarak tutuklanmıştı.