Kabin ekibi içki servisini keserken, yolcular yaşananlara tepki gösterdi
Hentbolda kelimenin tam anlamıyla milli bir skandal yaşandı. Sarhoş olan ve üzerlerinde Ay-Yıldızlı eşofmanlar bulunan Plaj Hentbol Milli Takım sporcuları, yerden 10 bin fit yüksekte olay çıkardı.

Skandallar zinciri, Dünya Oyunları için Tayvan'a gidişte başladı. Kafileden sorumlu idarecilerin takımı bırakarak, işleri olduğu gerekçesiyle başka bir ülkeye geçtikleri ve takımın antrenörlerine programı vererek, dönüş uçağının 22 Temmuz 2009 tarihinde akşam 20.00'de olduğunu hatırlatıp oradan ayrıldıkları iddia edildi.

Avrupa'yı temsil eden beş takım arasında yer alan Plaj Hentbol Erkek Milli Takımı, çeyrek finalde Umman'a yenilip, oyunlara veda etti. 22 Temmuz'da Türkiye'ye dönmek için 18.00'de havaalanına gelen kafile, uçağın 15.00'te olduğunu ve kalktığını öğrendi.
Uçağı kaçıran Hentbol Milli Takımı, Ankara ile kurduğu telefon trafiğinin ardından gece konaklamak zorunda kaldı ve yeni uçak bileti alındı. Bu otel ve biletlerin ücreti, antrenörlerin şahsi kredi kartlarından karşılandı. 23 Temmuz'da Hong Kong-İstanbul uçağına binen sporcular, alkolü fazla kaçırınca, yerden 10 bin fit yükseklikte taşkınlık yaptı. Hosteslerin çabası sporcuları sakinleştirmeye yetmeyince, Kabin Amiri içki servisini kesmek zorunda kaldı.

Yaşanan bu rezalete, aynı uçakta bulunan Türkiye Bocce Milli Takımı da şahit oldu. Uçakta yaşanan olaylarla ilgili bilgilerine başvurulan THY yetkilileri, olayları doğrularken, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün soruşturma açacağı öğrenildi./akşam