Arthur Berkowitz adlı yolcu, havayolu şirketi yetkililerine gönderdiği e-postada, 29 Temmuz'da yaptığı seyahati sırasında yaşadığı eziyeti anlattı.
 
ABD Havayolları'na ait 901 sefer sayılı uçakla Alaska'nın Anchorage bölgesinden Philadelphia'ya giderken yanına yaklaşık 180 kilo ağırlığında bir yolcu oturduğunu belirten Berkowitz, kendi koltuğunun yarısını kaplayan diğer yolcu nedeniyle yerine rahat oturamadığı için bütün yolu ayakta gitmek zorunda kaldığını kaydetti.
 
Uçuş görevlilerinin uçağın dolu olması nedeniyle kendisini başka bir yere oturtamadığını söyleyen Berkowitz, kalkış ve inişte ayakta olduğu için emniyet kemerini takamadığını, bu nedenle tehlikeli bir yolculuk yaptığını da ifade etti. Berkowitz ayrıca kilolu yolcunun iki koltuk satın alması konusunda önceden uyarılması gerektiğine dikkati çekti.
 
Havayolu şirketi yetkilileri ise ''üzücü'' olaydan ötürü Berkowitz'den özür diledi ve yaptıkları açıklamada, ''Amacımız mümkün olduğunca en iyi seyahat olanağını sunmaktır. Anlattıklarınız amacımızda başarılı olmadığımız göstermiştir'' dedi. Şirket, tazminat olarak Berkowitz'e 200 dolar teklif etti, ancak talihsiz yolcu bilete 800 dolar ödediği için önerilen bu tazminatı yeterli bulmadı.