İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kar yağışı nedeniyle uçak seferleri gecikmeli yapılırken, dün olduğu gibi bugün de THY'nin çok sayıda seferi iptal edildi. THY'nin bugün öğle saatlerine kadar iç ve dış hat toplam 102 seferi yapılamadı. Yoğun kar yağışı nedeniyle sefer iptalleri ve gecikmelerin yaşandığı Atatürk Havalimanı'ndan Onur Havayolları ile Antalya'ya gidecek yolcular, uçak içinde beklemekten bunalınca isyan etti. Yaklaşık 3 saat uçak içinde bekleyen yolculardan İranlı yolcu Shahin Rashidid İzajyekan koltuğun yanındaki camı kırarak kabin ekibine saldırdı. Pilot uçağa polis ve sağlık ekibi çağırırken sefer iptal edildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kar yağışı nedeniyle uçak seferleri gecikmeli yapılırken, yine THY'nin yine çok sayıda seferi iptal edildi. Kallkış yapacak uçaklar buzlanmaya karşı (De-Icing) işlemine tabi tutulurken yolcular iptal edilen seferlerden dolayı Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali'nde sabahladı. Seferler iptal olunca yolcular geceyi otelde geçirmek için Türk Hava Yolları'nın "Hotel Desk" adı verilen bankosunun önüne akın etti. Yolcular adeta otel kapma yarışına girince büyük izdiham yaşandı. Havalimanında yatan yolcular arasında otellerin dolu olduğu için otele yerleştirilemeyenler ile otele gitmeyi kabul etmeyenler de bulunuyor.

102 SEFER İPTAL

Türk Hava Yolları'nın dün iç ve dış hat olmak üzere toplam 193 seferi iptal edilirken, bugün de 102 seferi iptal oldu. 2 günde toplam 300'den fazla seferi iptal olan THY'nin uçuş trafiği de alt üst oldu.
THY yetkilileri, dış hatlarda 37, iç hatlarda ise 65 olmak üzere karşılıklı toplam 102 seferin kötü hava şartları nedeniyle iptal edildiğini ve yolcuların havalimanına gelmeden önce uçuşları ile ilgili bilgi almalarını istediler.

3 SAAT BEKLEYİP 3 SAAT UÇAK İÇİNDE KALDILAR

Onur Havayolları'nın tarifeli uçağı ile İstanbul'dan Antalya'ya önceki akşam saat 20:40'da uçacak yolcular kar yağışı nedeniyle alt üst olan seferler nedeniyle uçağa 3 saat gecikmeyle binebildi. 3 saat de uçağın içinde bekleyen yolcular sonunda isyan etti. Bazı yolcuların beklemekten sinir krizi geçirdiği öğrenildi.

UÇAĞIN CAMINA YUMRUK ATARAK KIRDI

Shahin Rashidid İzajyekan adlı İranlı yolcu sinir krizi geçirerek oturduğu 6A numaralı koltuğun yanındaki cama yumruk atarak kırdı. Yolcu elinden yaralanırken yaşanan olaylar nedeniyle pilot polis ve ambulans çağırdı. Uçak, pist başından park yerine geri döndü ve sefer de iptal edildi. Havayolu şirketine yolcuların tepkisi Atatürk Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde de devam etti. Şirketin bilet satış ofisine giderek tepkilerini dile getiren yolcuları polis sakinleştirdi. İbrahim Ayvaz adlı yolcu, havayolu şirketi yetkililerin kendileriyle ilgilenmediklerini belirterek, "İnsanlar uçakta bunalmaya başladı. Astım hastası olan bir yolcu vardı, zor sakinleştirdik. Cama vurdu, kırdı. İnsanlar o kadar mağdur edildi ki. Bir şişe su verdiler onun da parasını istediler. Tam rezaletti. Herkes mağdur oldu" diyerek tepkisini dile getirdi.

ONUR HAVAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

"Yoğun hava muhalefetine bağlı olarak Atatürk Havalimanında kaçınılmaz olarak uzun süreli rötarlar yaşanmıştır. O saatlerde sefer yapmaya çalışan tüm uçaklarla aynı uzunlukta rötara giren İstanbul-Antalya seferimizi yapacak uçağımız alkolle yıkanma işlemi ve sonrasında kalkış için girdiği sırada beklerken Shahin Rashidid İzajyekan isimli yolcu oturduğu 6A numaralı koltuğun camını kırmış, bu sırada yaralanmış ve uçağımız bu nedenle pist başından geri dönmek zorunda kalmıştır. Yolcularımızın neredeyse tamamı, yapılan açıklama anonslarını anlayışla karşılarken ikisi kadın toplam üç kişi kabin ekibine hakaret etmek, kokpite girmeye çalışmak, ikramları yağmalamak ve uçağa fiziki zarar vermek gibi birçok agresif eylemi gerçekleştirmiş ve kaptan pilotun inisiyatifiyle sefer iptal edilmiştir."

92 BİN LİTRE DE- ICING İŞLEMİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur da, Atatürk Havalimanı'ndaki 3 pistinde açık olduğunu belirterek dün havalimanı'ndan 332 iniş, 269 da kalkış olmak üzere toplam 601 uçak trafiğinin gerçekleştiğini ve 63 bin 839 yolcunun geliş-gidiş yaptığını söyledi. Özuğur ayrıca, bugün pistlerin, taksi yolları ve park yerlerinin açık tutulması için 92 bin litre de-icing işlemi yapıldığını sözlerine ekledi.