Olay, Bodrum İlçesi'ne bağlı Göltürkbükü Beldesi'ndeki bir tatil sitesinde bugün saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Tatil sitesindeki lüks bir villayı kiralayan manken Berna Arıcı (31), tiyatro oyuncusu Tuğçe Koçak (29) ve modacı Tuğçe Önal (34), eğlenmek için Bodrum'da diskoya gitti. Geç saatlere kadar eğlenen üç arkadaş, ardından villaya gelip uykuya daldı. Bir süre sonra, yüzünü kar maskesiyle gizleyen kimliği belirsiz bir kişi eve girdi. İddiaya göre salonda uyuyan Tuğçe Önal, sesleri duyunca uyandığında şüheliyle karşı karşıya geldi ve çığlık atıp yardım istedi. Paniğe kapılan şüpheli kaçtı.
Uzun süre olayın şokunu üzerlerinden atamayan üçlü, jandarmaya ifade verdi. Jandarma evde parmak izi çalışması yaptı. Yapılan incelemede Berna Arıcı'nın çantasının çalındığı belirlendi. Tuğçe Önal, "Başımın ucunda bir kıpırtı duyunca irkildim, yüzü maskeli hırsızı görünce bağırmaya başladım. Hırsızın o anda elinde Berna'nın çantası vardı, çantayı da alıp balkondan atladı ve kaçtı. Berna ve Tuğçe de uyanıp yanıma geldi. Balkondan kaçan hırsızı onlar da gördü, yaşadığım şokun üzerinden 10 saat geçmesine rağmen hala kendime gelemedim. Yatağımın dibine kadar gelen hırsız bana kesici bir aletle zarar verebilirdi" dedi.
Berna Arıcı jandarmaya gidip suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Arıcı, "Tatile geldik. Çok özel ve güvenlikli diye bu siteyi seçtik. Ama hırsız burnumuzun dibine kadar gelip odamıza girdi. Hırsızlık bu kadar basit olmamalı, bu beldede neden bir güvenlik önlemi arttırılmaz. Olay anında ben Tuğçe Koçak'la aynı odada yatıyordum, Tuğçe Önal ise salonda uyuyordu, önce o bağırmaya başladı. Biz de paniğe kapıldık. Villadan ayrılıp tatilimizi otelde sürdürmeyi düşünüyoruz. Çanta benim için çok değerliydi, içinde iki altın künye ve miktarını hatırlamadığım param vardı" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, sitenin güvenlik kamerası görünlerini incelemeye aldı.

ÇETEYİ ÖYLE BİR DETAY ELE VERDİ Kİ!

Usta gazeteci Savaş Ay'ın haberine göre; Bodrum'da ünlü isimlere ait 30 villayı soyan hırsızlar yakalandı. Günlerdir aranan hırsızlar bir evde alışveriş fişi unuttu. Ve fişten yola çıkan jandarma, adım adım izleyerek çeteyi çökertti.

Bodrum'un Yalıkavak ve Göltürkbükü beldelerinde, çoğu ünlü isimlere ait 30 villaya giren hırsızları "market fişi" yakalattı. Çeteye karşı amansız bir takip başlatan jandarma timleri dün sabah yaptıkları eş zamanlı operasyonla, 5 kişiyi silahlı kovalamaca sonucu gözaltına aldı. Yakalanan 5 kişi ilk sorgularından sonra deliller ve MOBESE görüntüleri doğrultusunda tutuklanarak Muğla ve Bodrum cezaevlerine kondu. Çete üyelerinin kaldığı lüks villalarda ve kullandıkları otomobillerin bagajlarında çalıntı olduğu belirlenen çok sayıda cep telefonu, bilgisayar, elektronik eşya ve ziynet eşyası ele geçirildi.

GÖRÜNTÜLER İZLENİNCE...
Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yaklaşık 20 gündür teknik ve fizik takibi altında bulunan çete üyeleri, hırsızlardan birine ait olduğu anlaşılan market fişi sayesinde yakalandı. SABAH'ın elde ettiği bilgilere göre Yalıkavak ve Göltürkbükü'nde soyulan evlerde çalışan olay yeri inceleme ekipleri bu mekânlardan birinde, hane efradından hiçbirine ait olmayan market fişi buldu. Şişelerce alkollü içki ve bahçe partisinde tüketilecek gıda maddelerin alımına ait olan bu fiş, Milas'taki bir büyük marketin yazar kasasından çıkmaydı. Jandarma istihbarat ekipleri markete giderek hem kasa hem de görüntü kayıtlarından alışverişi yapan 2 kişiyi belirledi.

KAÇMA, KOVALAMA VE ATEŞ
Otoparktaki arabalarına aldıkları malları yüklerken de güvenlik kameralarına yakalanan bu kişiler, sahte kimliklerle kiraladıkları otomobilin uydu sistemine kayıtlı olması nedeniyle rahatlıkla takibe alındı. Önceki sabaha karşı Yalıkavak'ta yeni avlar peşine düşen çete üyeleri jandarma takibini fark edince, hızla Torba istikametine kaçmaya başladı. Polis bölgesine girerlerse jandarmanın sıcak takibinden kurtulacaklarını umuyorlardı. Ancak telsiz konuşmalarıyla polise de anında bilgi verildi ve Torba girişinde kıskaç harekâtı başlatıldı. Aracı terk ederek ormanlık araziye dalan şüpheliler, kısa bir kovalamaca ve havaya açılan uyarı atışları sonucu ele geçirildi.

SİLAHLARI ATTILAR
Bu sırada üstlerindeki silahları da uçurum bölgesine atan çete üyelerinin 9 milimetre çaplı tabancaya ait dolu şarjörü dala takılıp kaldı ve ekiplerce alındı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülün bu çalışmalar kapsamında yakalananlardan E.K'nın Yalıkavak'ta üç, M.Ç.'nin Göltürkbükü'nde ve Torba'da birer eve girerek hırsızlık yaptığı saptandı. A.K., Y.E. ve V.B. isimli kişilerin yine Yalıkavak'taki bir evden çaldıkları elektronik eşya ve ziynet eşyalarını Turgutreis'te bulunan bir elektronik malzeme dükkanına sattıkları tespit edildi. Söz konusu işletme sahibi T.T.'ye de "hırsızlık malı eşyayı satın almak" şüphesiyle işlem yapıldı.

BİRÇOK SABIKALARI VAR
Kayıtların incelenmesi sonucu, suç işlerken izlerini kaybettirmek maksadıyla sahte kimliklerle rent a car şirketlerinden kiraladıkları araçları kullandıkları tespit edilen şüphelilerin, geçmiş dönemde de evden, otodan ve işyerinden hırsızlık, yağma, tehdit, kasten yaralama vb. suçlardan sabıkalı oldukları anlaşıldı. Hırsızlık malı olduğu tespit edilen cep telefonu, dizüstü bilgisayar, TV, vb. birçok elektronik eşya ile birlikte kolye, bileklik, yüzük, küpe, saat gibi takılar ve hırsızlık sonucu elde edildiği değerlendirilen bir miktar paraya da el konuldu.