Peker, “İşten geldikten sonra kendimi havuza atarak günün yorgunluğundan kurtuluyorum” dedi. Ticaretle uğraşan Peker, iki yıl önce Cumhuriyet Mahallesi 429 Sokak numara 23’te depreme dayanıklı, 160 metrekarelik tek katlı müstakil ev yaptırdı.
 
3 oda 1 salondan oluşan evin 40 metrekarelik salonundan ayırdığı 21 metrekarelik bölümünü ise 35 metreküp su alan havuza dönüştürdü. Peker, kış mevsiminde şark köşesi olarak kullandığı havuzun suyunu haftada bir değiştiriyor. Evde havuz olması nedeniyle misafirlerinin hiç eksik olmadığını belirten Peker, “Havuz daha çok evin dışında yapılıyor. Ben de evi yaptırırken önce bahçe içine düşündüm. Ancak bahçede temiz tutmak mümkün değil. Bu nedenle salondan bir bölümü havuz için yaptırdım. Böylelikle yazın serinleyebileceğimiz bir ortam oluştu.
Sıcaklara böyle çözüm buldu
 
Kışın da bu alanı şark köşesi olarak değerlendiriyoruz. İşten geç geliyorum. Havalar da oldukça sıcak. Hemen salondan havuza geçip serinliyorum. 215 bin liraya mal olan bu evi satarsam, dubleks ev yapacağım. Havuzu üst kata taşıyacağım” dedi.
 
vatan