Yurdun batı kesimleri bugün yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.
Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nden yapılan açıklamaya göre, bugün sabah saatlerinde Doğu Anadolu"nun doğusunda devam edecek yağışlara ilave olarak yurdun batı kesimleri yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Bu nedenle bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara ve Ege bölgelerinde, akşam saatlerinde Batı Akdeniz, İç Anadolu"nun Kuzeybatısı ve Batı Karadeniz"de yağış bekleniyor.

Lodos fırtınasıyla birlikte genellikle yağmur ve sağanak, gece Batı Karadeniz"in yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illeri başta olmak üzere; Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege"de etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yarın güney ve iç, Çarşamba günü; güney ve doğu bölgelerde aralıklarla devam edecek yağışlara ilave olarak, Perşembe gününden itibaren yurdun batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Bugün lodosla birlikte iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak hava sıcaklığının, yarın poyrazla birlikte kuzeybatı kesimlerde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın bugün batı bölgelerde lodostan, yarın kuzeybatı kesimlerde poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Bugün Lodos fırtınasıyla birlikte görülecek yağışların; İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla illeri başta olmak üzere; Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege"de etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.

Beş büyük ilde yarın hava durumu şöyle:

İstanbul7/12
Ankara4/13
İzmir14/17
Adana9/19
Antalya24/21