1913 yılında Amerika'da Alabama'da dünyaya gelen William "Bill" Durks, diğer 3 kardeşinden farklı bir yüze sahip oldu.
Normal bir anne ve normal bir babadan doğan Bill, yarık bır dudak, yarık bir damak ve ikiye ayrılmış gibi duran bir yüzle oldukça ürkütücü görünüyordu.Yüzü adeta baltayla ikiye ayrılmış gibi görünen Bill için o günün şartlarında doktorların yapabileceği fazlaca bir şey yoktu. Bill büyüdükçe sorunları da büyüdü. Akranları hatta daha büyük insanlar kendisinden kaçar oldu. Hiç arkadaşı olmayan Bill, yüzünün bu korkunç görünümü yüzünden okula bile gidemedi.Bu durum Bill'in iyice içine kapanmasına neden oldu.
Alabama'daki bir festival Bill'in yaşamını değiştirdi. Festival için Bill'in yaşadığı şehire gelen bir sirk, normal insanlardan farklı olan bu gence sahneye çıkma ve karşılığında para kazanmayı teklif etti.
Zavallı adamın burnunun üst kısmına 3. bir göz yerleştiren sirk sahibi, boya ve makyaj malzemeleri kullanarak zaten korkunç görününen bu adama daha da korkunç hale getirdi.
"Garip yaratık" adıyla insanlara gösterilen Bill, sirk tarafından ülkenin bütün eyaletlerini dolaştırıldı.

Bir hayvan muamelesi yapılan talihsiz adam bir anda bütün ülke tarafından tanınan bir isim oldu.
Bill'in kazandığı bu şöhret kendisine bir evlilik getirdi.Bill kendisinden 10 yaş büyük olan Mildred kısaca "Milly" olarak bilinen bir kadınla evlendi.Bill'in bu evlilikte oldukça sağlıklı bir kızı oldu.
Mutlu bir aile yaşamı olmasına rağmen insanlardan tecrit edilmiş bir halde yaşayan Bill, ömrünü yüzünü saklayarak geçirdikten sonra 1975 yılında yaşamını yitirdi.

internethaber