Osmaniye"de gazetecilerin Ankara"daki mitingle ilgili sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu “Diyanet İşleri Başkanlığı"nın Atatürk"ün Cumhuriyet"e kazandırdığı önemli kurumlardan biridir. Bugün ülke içerisinde en ücra yerlere kadar temsilcisi olan gerçekten güzide bir kuruluşumuzdur. Bütün İslam dünyasından, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri"nden her gün Türkiye"ye heyetler gelir, Diyanet"in yapısını incelerler. Diyanet"i örnek alarak kendi ülkelerine nasıl taşıyabileceklerinin hesabını yaparlar. Bu durumda iken şimdi biz bu uç fikirlere itibar etmemiz söz konusu değil” dedi.

"Sıkıntıları var ama..."

Diyanet İşleri"nden sorumlu bakan Yazıcıoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı, Osmanlı devletindeki Şeyhülislamın devamı gibidir” derken, Türkiye"nin, imparatorluk birikimlerinin yerine 85 yıllık Cumhuriyet deneyimlerini oturtmuş bir ülke olduğunu söyledi.



Alevi vatandaşların bir takım sıkıntıları olduğunu söyleyen Bakan Yazıcıoğlu, şöyle konuştu: “Bu vatandaşlarımızın sıkıntıları konusunda onlarla görüşüyoruz ve diyalog halindeyiz. Ama Alevi vatandaşlar ile diğer ülkelerde yaşayan Sünni vatandaşlar arasındaki ortak paydalar çok daha geniştir. Müştereklerimiz çok fazladır. Allah inancında, peygamber inancında, ehlibeyt sevgisinde hiçbir farklılık yoktur. Bir kısım çevreler faklı sivri fikirleri öne çıkarmak suretiyle politika güdüyorlar. Bunun ülkenin menfaatine olmadığını söylemek istiyorum.”
VATAN