Kara harekâtına başlayan İsrail Gazze'yi hava, kara ve denizden vuruyor. Ölen sivil sayısı 100 olarak açıklandı. İsrail bir askerinin öldüğünü açıklarken, Hamas "9 asker öldürdük" diyor. Görgü tanıklarına göre ise, sokaklar ceset dolu..

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği kara harekâtı ikinci gününe girdi. 1.5 milyon nüfuslu Gazze, kelimenin tam anlamıyla abluka altında. Gazze'nin kuzey sınırından havadan helikopter ve paraşütçü birliklerinin öncülüğünde tanklarla giren İsrail askerleri ile Hamas arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. İsrail F-16 uçaklarının da Hamas'a ait 3 ana üssü tamamen yok ettiği bildirildi. İslami Cihad ve Hamas örgütlerinin üslerinin dağınık olarak buluınduğu Beyt Lahiya ve Beyt Hanun kırsal bölgelerinde çatışmalara giren İsrail ordusu, 3 kola ayrılarak örgüt üyeleri arasındaki cephane alışverişini engellemeye çalışıyor.

ANNE VE 4 ÇOCUĞU CAN VERDİ
Kent merkezine en yakın bölge olan Cebaliye'yi de kuşatan İsrail askerlerinin henüz merkez bölgelerine ulaşamadıkları bildiriliyor. Görgü tanıklarına göreyse, kuzeydeki göçmen kamplarının kontrolünü ele almaya çalışan İsrail ordusu bir yandan da Gazze kent merkezinin güneyinde bulunan Zeitoun bölgesine asker soktu. Önceki akşam kara operasyonunun başladığı saatlerden bu yanan BM'ye göre 100'e yakın Filistinli sivil hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 200. Gazze sağlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Beit Lahiya bölgesinde seyir halindeki bir ambulans İsrail tankının ateşiyle vuruldu, 12 yaşındaki bir kız çocuğu ve 5 kişilik bir aile öldü. Bir anne ve 4 çocuğu da İsrail operasyonunda can verdi. Hamas'ın El Aksa radyosuna konuşan bir Filistinli kadın, "Zeytouni bölgesinde sokakta onlarca sivilin cesedi yatıyor" dedi.

İSRAİL: 45 HEDEF İMHA EDİLDİ
İsrail ordusu ise gece boyunca yaşanan sıcak çatışmalarda 1 askerinin öldüğünü, 32 askerinin de yaralandığını, buna karşılık 30 Filistinli militanın da öldürüldüğünü duyurdu. Hamas ise 2 İsrail askerini rehin aldığını ve 9'unu da öldürüdüğünü öne sürdü. İsrail medyasına göre Hamas örgütünün 16 bin silahlı savaşçısı, 120 tan patlayıcı, onlarca 120 mm'lik havan topu, 4000 yerden ateşlemeli füze sistemi bulunuyor. İsrailli yetkilililer de ne kadar iyi planlanmış olsa da operasyonun birkaç günde tamamlanamayacağını belirtiyor. Gece boyunca vurduğu ileri sürülen 45 hedefinse; füze fırlatma sahaları, Hamas askeri kanadının toplantı merkezleri ve savaş gemileriyle vurulan Gazze sahil kesimindeki Hamas karargâhından oluştuğu öğrenildi.

İSRAİL'E 30'DAN FAZLA ROKET
Güneydeki Han Yunus kentine yapılan hava saldırısında Hamas'ın aranan iki üst düzey yöneticisinin de öldüğü bildirildi. Öte yandan İsrail'in İslami Cihad örgütü militanları da, kara operasyonunun başlamasından bu yana İsrail sınırındaki kasabalara 30'dan fazla roket fırlattı. Filistinli militanların Gazze Şeridi'nden fırlattığı Grad füzelerinden biri de İsrail'in Aşdod limanına düştü. 'Tayyar Şenkaya' isimli bir Türk gemisinin de yük boşaltmak üzere yeni yanaştığı öğrenilen limanda, yangın çıktığı açıklandı.

SABAH