Aydın’da her geçen gün sayıları katlanarak artan dilenciler, Üç Ayların girmesi ve Ramazan ayının yaklaşmasıyla özellikle Cuma günlerinde cami önlerini mesken tutmaya başladı. Çoğunluğu kadınlar ve çocuklardan oluşan dilenciler, halkın dini duygularını istismar ediyor. Manevi ortamın yoğunlaştığı günlerde merhamet hisleri ve dini duyguları istismar eden dilencilerin özellikle para toplayabilmek için yanlarında küçük çocuklarını da bulundurması vatandaşın tepkisine neden oluyor. 
Özellikle manevi iklimin hakim olduğu dönemlerde artış gösteren dilenci sayısına dikkat çeken yetkililer, Aydın’a değişik illerden de dilencilerin geldiğini söylüyor. Şehrin en işlek caddeleri ve cami önlerinde küçük yaşta çocukların bile dilencilik yapması, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Zabıta ekiplerinin sıkı denetimlerine rağmen çocuk yaştaki dilencilerle baş edilemiyor. 7-15 yaşlarındaki çocuk dilencilerin, aileleri tarafından bu işe zorlandığı belirtiliyor. 
Dini duyguların istismar edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, bu konuda önlemlerin artırılmasını istiyor. Dilenci sayısının her geçen gün arttığını belirten vatandaşlar, “ Özellikle Cuma günleri cami önlerinde yoğunlaşan dilenciler, camiye ibadete gelen insanları ruhen rahatsız ediyorlar” diyor.
Özellikle Cuma günleri cami önlerinde artan dilenci sayısının düşündürücü olduğunu ifade eden vatandaşlar, “ Cuma günleri cami önlerinde dilenen kişileri birkaç hafta sonra komşu ilçelerdeki bir cami önünde gördüğümüz çok oluyor. Bu da bu kişilerin bu işi meslek edindiklerini gösteriyor. Yetkililerin halkın dini duygularını istismar eden bu kişilerle ilgili önlem alması gerekiyor. Dini duygular istismar edilmemeli” diye konuşuyor.