DenizBank dünyanın en yaygın sosyal paylaşım ağlarından olan Twitter'da "direct message" yöntemiyle kredi başvurularını kabul etmeye başlayarak Türkiye'de yine bir ilke imza attı. DenizBank'ın yeni uygulaması Twitter mecrasından ayrılmadan kredi başvurusu yapılmasına olanak sağlıyor.

DenizBank, Türk bankacılık sektöründe yeni bir uygulamaya daha imza atarak müşterilerine dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan Twitter'da "Direct Message" (DM) yöntemiyle kredi başvuru imkânı getirdi. Banka daha önce de Facebook üzerinde şube açıp Facebook bankacılığını başlatarak dünya çapında bir ilke imza atmıştı. DenizBank'ın yeni hizmeti için Twitter'da @DenizKredi adlı bir hesap oluşturuldu. Kimlik numarası ve cep telefonunu yazarak kredi talebini "Direct Message" yöntemiyle @DenizKredi hesabına gönderenlerin onay mesajı ise cep telefonlarına geliyor. @DenizKredi hesabı, nasıl kredi başvurusu yapılacağını da 140 karakterde takip eden kişiye öğretiyor. DenizBank, bu yeni hizmetiyle Twitter'dan başvuru yaparak 36 aya varan vadelerle kredi kullananlardan 30 Haziran'a kadar dosya masrafı almayacak.

"Müşteri neredeyse biz oradayız"

Konuyla ilgili açıklama yapan DenizBank Dijital Kuşak Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Çelik şunları söyledi: "Günümüzde dağıtım kanalları önemli bir değişim geçiriyor ve yepyeni kanallar hayatımıza giriyor. ATM'lerimizde neredeyse kartlı/kartsız her işlem yapılırken, internet bankacılığı hizmetinin sınırları günlük bankacılık işlemlerinin dışına taşmış durumda. DenizBank olarak sürekli zirvede yarışabilmenin altın kurallarından birinin inovasyon, diğerinin ise yeni teknoloji ve platformlara adaptasyon olduğuna inanıyoruz. Yeni dijital çağ ile DenizBank, müşterisi neredeyse oraya hizmet götürmeyi hedefliyor. Twitter da bu mecralardan biri olduğu için, bu alanda yepyeni bir hizmet başlattık. Teknolojideki son yenilikleri bankacılık sektörüyle her zaman ilk tanıştıran bankamızın yenilikleri devam edecek."