Elon Musk'ın Twitter'ın yönetimini eline almasından bu yana, şirket ekosistemi büyük değişiklikler yaşamaya devam ediyor. Örneğin, ücretsiz API desteği geliştiricilerden alındı ve yeni fiyatlandırma planları yakın zamanda tanıtıldı. Kullanıcılar, tweet'lerini kaç kişinin yer imlerine eklediğini görebilecekleri bir özellik kazandılar. Mart ayının başlarında şirket, Twitter'ın tüm profillerinden eski doğrulanmış onay işaretlerini kaldıracağını duyurmuştu ve önceden doğrulanmış olan kullanıcıları Twitter Blue sertifikasyonu için ödeme yapmaya zorluyordu. Bu işlem Nisan ayından itibaren gerçekleştirilmesi planlanmıştı. Ancak, bu elle yapılan bir işlem olduğundan oldukça yavaş ilerledi ancak şimdi gerçekleşiyor.

Twitter'ın, Twitter Blue'a abone olmayan eski doğrulanmış hesaplardan mavi onay işaretini kaldırma kararı, platformda tartışma ve söylenmelere neden oldu. Bazı kullanıcılar bu adımı desteklerken, diğerleri, ödeme yapan ve yapmayan kullanıcıları ayırabilecek ayrımcı bir taktik olarak görüyorlar.

Mavi onay işareti, 2009'da tanıtıldığından beri Twitter'da prestijin bir sembolü haline geldi. Başlangıçta ünlülerin ve kamu figürlerinin hesaplarını doğrulamak için kullanılan bu işaret, daha sonra gazeteciler, aktivistler ve diğer önemli kişileri de kapsamına aldı. Ancak, doğrulama süreci, kullanıcılar arasında karışıklık ve hayal kırıklığı yaratan belirsiz ve tutarsız bir yapıya sahip olduğu için sık sık eleştiriliyordu.

Twitter Twitter Blue'un tanıtımıyla birlikte şirket, geri alınabilen tweetler, yer imi koleksiyonları ve özelleştirilebilir uygulama simgeleri gibi özel özelliklere erişim gibi ödeme yapılabilen bir abonelik hizmeti sunuyor. Ancak, doğrulamanın bu ücretli hizmetin bir parçası haline getirilmesi, platformun en arzu edilen özelliğini para kazanmanın bir yolu olarak gören bazı kullanıcılar tarafından eleştirildi. Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, medya kuruluşları BBC ve NPR gibi haber odalarına yönelik şikayetlerini Twitter aracılığıyla dile getiren en önde gelen eleştirmenlerden biridir.