Twitter daha sade ve daha kullanışlı olmak istiyor. Amaç, daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmak. Hâlihazırda Twitter kullanıcıları, en fazla 140 karakterli kısa mesaj paylaşabiliyor. Ancak o kadar mesaj bombardımanın arasında birçok üyeye bu fikir pek cazip görünmüyor ya da zor geliyor. O nedenle Twitter, uygulamalarında bir takım değişikliklere gidiyor. İlk güncellemeler geçen hafta akıllı telefon ve tablet bilgisayar uygulamalarında yapıldı. Bu değişikliklerin önümüzdeki haftalarda internet sayfasına da aktarılması bekleniyor.
'Hedef 1 milyar kullanıcıya ulaşmak'
Twitter'ın hâlihazırda yaklaşık 100 milyon üyesi bulunuyor. Günde yaklaşık 250 milyon mesaj paylaşılıyor. Twitter'ın kullanıcı sayısı ekim ayından bu yana yüzde 25 oranında artış gösterdi. Twitter o dönemde iPhone ve iPad'lerde kullanılan Apple'ın işletim sistemine dahil olmuştu.
Twitter yöneticileri, uzun vadede "1 milyar kullanıcıya ulaşmak" için daha sade ve daha kullanışlı bir hizmet vermek istediğini açıkladı. Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Dick Costolo, Twitter'ın tanınmışlığı ile kullanıcı sayısı arasındaki uçurumun aşılması gerektiğini kaydetti.