Şu an için Time, WSJ, NY Times ve Dailymotion gibi önemli yayıncılarla işbirliğine giden Twitter, bu yayınların bağlantılarını içeren tweet’lerde sadece kısa başlık ve bağlantı dışında daha uzun metinler, fotoğraflar ve videoların da yer almasını sağlayacak.

Tweet’lerdeki bağlantıların içeriğini görmek için Twitter.com veya mobile.twitter.com üzerinde yer alan “genişlet” özelliğini kullanmak yeterli olacak. Bu sayede Twitter çok daha zengin bir içerik kaynağı haline gelmiş olacak.

Tabi ki Twitter’ın amacı içerik sitelerine yönlendirdiği trafiği azaltmak ve içerik tüketimini kendi sitesi üzerinde tamamlamak değil. Twitter bu sayede hem kullanıcılarına daha zengin bir kullanım tecrübesi sunmayı, hem de kullanıcıların içeriğe ulaşmak yani tweet içerisindeki bağlantıya tıklamak için daha fazla motivasyona sahip olmasını hedefliyor.
Bu nedenle şu an için detayları çok net olmasa da, örneğin makalelerin tamamı Twitter üzerinden okumak yerine başlığın yanı sıra artık bir paragraflık spotunu da görmek mümkün olabilecek. Bu sayede kullanıcılar gerçekten ilgilendikleri içerikleri kısa başlığa göre değil, bir paragraflık içeriğe göre karar verebilecekler.

İlgili blog yazısını kaleme alan Michael Sippey, kısa zaman içerisinde aynı özelliğin Twitter’ın iPhone ve Android uygulamalarında da kullanılmaya başlanacağını söylüyor. Ama Twitter’ın sahibi olduğu TweetDeck ve diğer üçüncü taraf Twitter istemcilerinde bu sistemin nasıl çalışacağı henüz belirsiz.