Siyasi parti temsilcileri, liderler, bakanlar, milletvekilleri Türkiye'yi karış karış dolaşıp yerel seçim propagandalarına katılıyor. Devlet Bakanı Tüzmen'de milletvekili olduğu Mersin'de çalışmalarını sürdürüyor. Halkla sıcak temas kuran Tüzmen, esnaf ziyareti sırasında yanına yaklaşan pos bıyıklı 70 yaşındaki Kadir Bayar'ın bıyıklarını burdu, kadınlarla bilek güreşi yaparak onların oylarını istedi.


BAKAN TÜZMEN'İN OY İSTEME TAKTİKLERİ

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de tüm belediyeleri alacaklarını savunarak, “Belediyelerin, yatırımı çekebilecek vizyon sahibi insanlara ihtiyacı var” dedi.

Burada esnaf ve vatandaşlara hitap eden Tüzmen, esnafların kendisine sıkıntılarını anlattığını belirterek, “Biz bunlara çözüm bulmak durumundayız” diye konuştu.

Mersin'de belediyelerin, yatırımı çekebilecek vizyon sahibi insanlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Tüzmen, şöyle devam etti:

“Bu vizyonu Erdemli'de çok iyi görüyoruz. Başkanımız Musa Mutlu, sanayi sitesinin alt ve üst yapısında elinden geleni yapmış. Eksikler ise bizim eksiğimizdir. Eksiğimizi de gidermesini biz iyi biliriz.

Mersin'de 29 Mart'ta önce büyükşehir, ardından da tüm ilçeleri Ak Parti çatısı altına toplayarak Mersin'i geliştireceğiz. Niye derseniz? Antalya'ya yılda 9 milyon turist gelirken, Mersin'e sadece 15 bin turist geliyor. Böyle acı bir tablo olur mu? Bunun en büyük sebebi yerel yönetimlerin vizyonlarının olmayışından kaynaklanıyor. Yerel yönetimde vizyon olmazsa, bunların hiçbiri olmaz. İnşallah 29 Mart'ta bu vizyonu Mersin'e kazandıracağız.”

Erdemli Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Erdoğan ise sanayi sitesindeki 300 esnafın büyük sorunlarının olduğunu ve bunlara çözüm bulunmasını beklediklerini kaydetti.

HÜRRİYET