HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, karayolu üzerindeki bir menfezin içerisine PKK'lı teröristlerce yerleştirilen patlayıcı, jandarma ekipleri tarafından patlatılarak imha edildi. Karayoluna bomba yerleştirildiğinin bir ihbar sonucu öğrenildiği belirtildi.

Terör örgütü PKK'ya karşı operasyonların sürdüğü bölgede arazi arama tarama çalışmaları da büyük bir titizlikle yapılıyor. Efkar Tepesi eteklerinde bulunan Şemdinli- Derecik karayolunun 3'üncü kilometresinde patlayıcı olduğunun ihbar edilmesi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Karayolu trafiğe kapatılırak bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Bomba imha uzmanları olay yerine çağrılırken, patlayıcının bulunduğu noktanın belirlenmesi için dedektör köpekten de yararlanıldı. Yapılan titiz aramadan sonra patlayıcının bir menfezin içerisinde olduğu belirlendi.

Uzaktan kumandalı bir düzenekle tuzaklanan 5 kilo TNT'nin imha edilmesi için özel kıyafetli bomba imha uzmanları fünye kullandı. Bomba, çevrede alınan güvenlik önlemlerini ardından kontrollu bir şekilde büyük bir gürültüyle patlatıldı. Yaklaşık 1 saat trafiğe kapatılan Şemdnli- Derecik karayolu da daha sonra ulaşıma açıldı.