Geçtiğimiz yıl çuvalı 5 TL"den satılan tuz bugünlerde çuvalı 8-9 TL"den satılmaya başladı.
Avrupa ülkelerinde süren soğuk ve karlı hava yüzünden otoban ve caddelerin buzlanmasını önlemek için serpilen tuz stoklarının tükenmesi tuz fiyatlarına vurdu. Hemen hemen bütün Avrupa ülkelerinde yaşanan tuz sıkıntısı nedeniyle Avrupa ülkeleri Türkiye"den tuz ithal etmeye başladı.
Aydın"da zeytin işletmelerinin ve zeytin üreticilerinin zeytini olgunlaştırmak için kullandığı tuz fiyatlarının yüzde 80 oranında arttığını belirten Zeytin İşletmesi sahibi Alim Er, fiyatların daha da artmasını beklediklerini dile getirdi. Tuz sıkıntısı tuzun fiyatının yüzde 80 artmasına neden olduğunu kaydeden Alim Er, “Geçtiğimiz yıl zeytinlerin olgunlaşması için kullanılan kaya tuzunun 50 Kilogramlık çuvalını 5 TL"ye alıyorduk. Hatta daha bir ay öncesine kadar zam olmayan tuz fiyatları yurtdışından gelen yoğun talep üzerine çuvalı 8-9 TL"ye yükseldi” dedi.
Zeytin üreticileri ise tuz fiyatlarının kısa sürede bu kadar artmasına bir anlam veremediklerini ifade ederken, zeytin fiyatlarının geçtiğimiz yılki yerine korumasına rağmen, tuz fiyatlarının artmasının kendilerini olumsuz etkilediğini söylediler.