EDİRNE'nin Lalapaşa İlçesine bağlı Kalkansöğüt Köyü'nde taşımalı eğitimle okullarına gitmek için servis bekleyen öğrencilerin üzerine ateş açan ve iki öğrencinin ölümüne iki kişinin de yaralanmasına neden olan Ahmet Öztürk Jandarma ekipleri tarafından karşı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Alınan ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf eden katil zanlısının savunması ise insanın kanını dondurdu. Olayı tüm çıplaklığı ile anlatan katil zanlısı, ´Sabah çocuklar çok ses çıkarttı. Bende onları uyardım. Bana tepki gösterdiler ve tüfekle vurdum. Oldu bir kereödediği öğrenildi.

Cinayet ve cinsel istismar suçlarından 20 yıl cezaevinde yatan ve 3 yıl önce tahliye olan 54 yaşındaki Ahmet Öztürk, dün sabah saat 07.45'de okullarına gitmek için köy meydanında servis bekleyen öğrencilerin üzerine ateş açmış ve İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Burhan Can Atan ile ablası 7. sınıf öğrencisi Özden Atan kaldırıldıkları Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Yaralanan anne Servet Atan ve 7. sınıf öğrencisi Mümine Döşlü'nün tedavisi ise hastanede sürüyor. Yoğun bakımda tutulan anne Servet Atan'ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenilirken, Mümine Döşlü'nün ise durumu iyi olduğu belirtildi.

Olayın ardından bölgeyi abluka altına alan Jandarma ekiplerine Süloğlu İlçesi'ndeki piyade birliği de destek verdi ve yaklaşık 500 kişilik ekip ormanlık alanda arama yaptı. Yapılan aramalar sonrası katil zanlısı Ahmet Öztürk saat 05.00 sıralarında bitkin bir halde bir ağacın arkasında saklanırken ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Daha sonra Lalapaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen Ahmet Öztürk sorguya alındı. Burada cinayeti işlediğini itiraf eden Ahmet Öztürk, ôÖğrencilerin servisi beklediği yerin karşısında oturuyorum. Çocuklar çok ses çıkarttı. Bende onları uyardım. Bana tepki gösterdiler. Bendi tüfeği çıkartıp vurdum. Sonra da olay yerinden kaçtım. Oldu bir kereödedi. İfadesinin ardından Lalapaşa Sağlık Ocağında sağlık kontrolünden geçirilen Öztürk daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Hükümet Konağındaki Adliyeye getirildi. Burada toplanan kalabalık ise Ahmet Öztürk'ü linç etmek istedi. Ancak güvenlik önlemi alan Jandarma ekipleri bu girişimi engellidi. Toplanan kalabalık ise tepkisini katil zanlısına bağırarak dile getirdi.

KÖY OKULUNDA KALIYORDU

İki kişinin ölümüne iki kişinin de yaralanmasına neden olan katil zanlısı Ahmet Öztürk eğitim görülmeyen harabe durumdaki köy okulunda kaldığı ve 3 yıldır burada yaşamını sürdürdüğü öğrenildi. Ahmet Öztürk'ün savcıdaki ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

DHA

LİNÇTEN BÖYLE KAÇIRDILAR...