Otopside, Akyüz'ün önce dövüldüğü, sonra da iple asılarak öldürüldüğü belirlendi. Cinayeti, koğuşta kalan 13 çocuğun işlediği iddia edildi.

Uyuşturucu sattığı iddiasıyla 2.5 ay önce ıslahevine gönderilen ve mahkemesi devam eden Yasin Akyüz, 13 çocukla birlikte kaldığı koğuşta sabah saatlerinde ölü bulundu. Akyüz'ün yapılan otopsisinde, kaburgalarının kırıldığı ve iple asıldığı ortaya çıktı. Yasin Akyüz'ün otopsi tutanağında ölümün, "Künt torakatravmasına bağlı seri kot kırıkları ile birlikte akciğer yaralanması, hemotaraka boğmaya bağlı asfiksi" nedeniyle gerçekleştiği yazıldı.

Akyüz'ün ailesinin oturduğu Mersin'e getirilen cenazesi, Güneş Mahallesi'ndeki Halil İbrahim Camii'nde kılınan namazın ardından toprağa verilmek üzere memleketi Mardin'in Midyat İlçesi'ne bağlı Etsel Beldesi'nin Çavpınar Köyü'ne götürüldü.

Yasin Akyüz'ün ağabeyi 28 yaşındaki Mehmet Arif Akyüz, sorumluların cezalandırılması için ilgili bütün kurumlara başvuracaklarını söyledi. 14 kişilik koğuşta 13 kişinin bir araya gelerek kardeşini dövdüklerini söyleyen Mehmet Arif Akyüz, "Adli Tıp raporuna göre tüm kaburgaları kırılmış. Tartakladıktan sonra da iple asmışlar. Ondan sonra 12 yaşında bir çocuk suçu üstlenmiş. Biz buna inanmıyoruz" dedi.

Anne Hasine Akyüz ise 2.5 aydır ıslahevinde olan çocuğunun bir iftiraya kurban gittiğini ardından da cezaevinden cesedinin geldiğini belirtti. Gözü yaşlı anne, "Benim çocuğumu bu hale getirenler cezalarını bulsunlar" diye konuştu.

Olayla ilgili olarak ıslahevindeki çocukların ve yöneticilerin ifadelerini alan Pozantı Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. DHA