TÜYAK 2011’de 65 akademisyen, bilim adamı ve yangın uzmanları 10 oturum, panel ve konferansta yangın güvenliğini tartıştı.
 
TÜYAK 2011 – Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi, TÜYAK 2011 Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, TÜYAK – Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turanlı, İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör konuşmalarının ardından düzenlenen açılış töreniyle başladı. Prof. Dr. Celal Şengör “İstanbul Deprem Riski ve Tehlikesi” isimli bir sunum gerçekleştirdi.
 
TÜYAK 2011’e bin 500 ziyaretçi
 
TÜYAK 2011’de iki gün boyunca düzenlenen panel, konferans ve 10 oturumda buluşan 65 akademisyen, bilim adamı ve yangın uzmanı, yangın güvenliğini tartıştı. TÜYAK 2011’i iki gün boyunca yaklaşık bin 500 kişi ziyaret e ederek  sergi alanında ulusal ve uluslararası firmaların standlarını görme imkanı buldu. Yangın güvenliği alanında en son teknolojilerden oluşan yangın güvenliği çözümlerini sergileyen firmalar yeni iş fırsatları yaratma şansı buldu.
 
2013 yılında buluşmak üzere
 
TÜYAK 2011 Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, oldukça başarılı bir sempozyum geçirdiklerini belirterek, yangın güvenliği sektörünün her geçen gün büyüyen ve önemli bir sektör haline geldiğini söyledi. Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, TÜYAK 2011’in kamu kurum ve kuruluşlarını özel sektör temsilcileri ve akademisyenlerle bir araya getiren önemli bir platform haline geldiğini ve yangın güvenliği alanında yaşanan sorunları birinci ağızdan öğrenme ve tartışma fırsatı bulduklarını ifade etti.
 
Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç ayrıca, 2013 yılında düzenlenecek 3. TÜYAK Yangın Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi için hedeflerinin daha fazla katılım olduğunu aktardı.  Yangın güvenliğinde sorunların azalacağı, Türkiye’nin yangın açısından daha güvenli, tedbirlerini alan bir ülke haline geleceği yönündeki inancının da arttığını sözlerine ekledi. Abdurrahman Kılıç, “TÜYAK 2013 Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisi’nde sorunları azalmış, sektör olarak daha büyümüş, ülkemizde yangın sayılarını azaltmış, yangından dolayı meydana gelen can ve mal kaybını en aza indirmiş bir ülke olarak tekrar buluşmayı diliyorum” dedi.