ÜNLÜ tiyatrocu Yılmaz Erdoğan tarafından kaleme alınan, Güneydoğu sorununa değinen ``Güvercin Kanadına Yazılan Mektup' isimli yazı, Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türk Kamu Sen) tarafından tuvalette protesto edildi.

Edremit´teki Faruk Serpil Parkı´ndaki genel tuvaletin önünde toplanan Türk Kamu Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Türk Eğitim Sen 2. No'lu Şube Başkanı Süleyman Demir ve Türk Sağlık Sen Edremit Temsilcisi Ali Rıza Kocatürk ve beraberindeki yaklaşık 15 kamu çalışanı, üzerinde ``PKK´lılara şehit diyor'' cümlesi ve Yılmaz Erdoğan´ın fotoğrafı bulunan afişleri tuvalete astı. Tuvalet önünde bir basın açıklaması yapan Türk Kamu Sen Balıkesir İl Temsilcisi Hüseyin Yurdakul, Erdoğan´ın ``PKK´lılara şehit dediğini'' ileri sürdü, ``Bu mektup müthiş destek gördü. Bu desteğin PKK´lılara şehit diyen birine verilmesi, bizleri derinden yaralamıştır. Öncelikle muktubun dili; bir sanatçı dili değil, terörist dilidir. Mektupta ateşkes isteniyor. Vatan hainleri için `gerilla´ sözcüğü kullanılıyor. Sanırsınız ki, iki devlet arasında savaş oluyor. Türkiye Cumhuriyeti bir devlettir. Karşısına kimleri muhatap alacağını ve devlet olmanın şuurunu iyi bilir. Devleti eşkıyayla aynı teraziye koyması kabul edilemez. Kavgayı biz başlatmadık. Bin yıldır aynı geleneklerle, kültürle yaşıyoruz. Bunlar bin yıldır bu topraklarda istedikleri gibi yaşıyorlar. Türkiye'deki demokratik hakları kendi emellerine kullanarak aleyhimize kullanan aydınlara dur denilmesi lazım. `Bunları kabul edin, dağdan indirin' deniliyor. Mektup, son zamanlarda teröristlerin azgınlığına, askerin, halkın tepkisini yatıştırmak, olası bir harekatı engellemek ve onlara şahsiyet vermek amacına yöneliktir. Kendisini çok akıllı zannedenler, karşısındakilerin de akıllı olduğunu unutmamalıdır. Türkiye her zaman için, aydın geçinen bazı insanların ihanetiyle zarar görmüştür. Bunları yazacağına, dağdakilere `Siz ne yapıyorsunuz?' demesi, `Sanatçı olmadığım halde, sanatçı itibarı görüyorum' demesi lazım'' diye konuştu.

Yurdakul ve beraberindekiler, Erdoğan'ın afişlerini ``Tuvalet- wc'' yazısının bulunduğu tabelanın altına ve pisuvarların bulunduğu bölümlere asarak, sessizce dağıldı.

Yılmaz Erdoğan tarafından kaleme alınan "Güvercin kanadına yazılan mektup'' başlıklı yazı, 24 Temmuz 2006´da Hürriyet Gazetesi´nde yayınlanmış, 10 gün önce de özel bir televizyon kanalı (NTV) tarafından tekrar gündeme getirilmişti.

Milliyet