Dernek Başkanı Dinçer, Aydın Belediyesi"nin ihtiyaçlarını karşılamadığını iddia ederken; Başkan Ortekin"de sakatların sunulan imkanlardan faydalanmadığını savundu.
Kent konseyi toplantısında söz alan Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer, Aydın Belediye hizmet binasında özürlülerin kullanabileceği bir umumi tuvaletin bulunmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Aydın"da özürlülerin kullanabileceği tuvaletlerin olmamasının kent için büyük bir eksiklik olduğunu iddia eden Dinçer, “Biz sakatlar rahat rahat bir tuvaletimizi dahi yapamayacak mıyız? Eğer Aydın"da sakatların yaşadığı tuvalet sorununu çözemezsem gözlerim açık gidecek. Ayrıca bir sakatlar Aydın"da ulaşım noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Adnan Menderes Bulvarı"nda güzel örnekleri bulunan özürlü kaldırımları şehri diğer noktalarında ya hiç yok yada çok yüksek. Özürlüler için üst geçit yapılıyor. Ancak birler yol olmadığı için üst geçide ulaşamıyorsak,üst geçidin ne anlamı var? Sakatlar için tahsis edilmiş otobüs olduğunu söyleniyor. Ancak bu araç faaliyette değil. Kullanılamaz halde. Bir keresinde kırılan kapısı bir arkadaşımızın canına mal oluyordu. Zaten yılda iki kez bizi denize götürüyorsunuz. Onunda yakıt parasını sakatlardan talep ediyorsunuz. Sorunlarımızı anlatmak için sizi davet ediyoruz ama siz gelmiyorsunuz” dedi.
Dinçer"in iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan Başkan İlhami Ortekin de, Türkiye"de sakatlara öncelik tanıyan illerin başında Aydın"ın geldiğini ifade etti. Bir takım eksikliklerin olduğunu, bu eksikliklerin zaman ve imkanlar doğrultusunda çözülmeye çalışıldığını beyan eden Ortekin, belediyede yaşanan tuvale sıkıntısının yer sorunu nedeniyle gideremediklerini açıkladı. Belediyeye ait umumi tuvaletin olmadığını ve yer sıkıntısı yüzünden şehrin değişik noktalarına tuvaletler inşa edemediklerine dikkat çeken Ortekin, “Özürlüler için üst geçit yapıyoruz ama siz teşekkür edeceğinize kaldırım yok diyorsunuz. Üst geçit olduktan sonra bir şekilde yol bulunur. Sizin için donatılmış bir otobüsü şoförüyle ve yakıtıyla 24 saat emrinize verdik. Ama talep etmiyorsunuz, bir zahmet sizde bu imkanları kullanın. Aydın Belediyesi olarak 50"ye yakın akülü arabayı sizlerin hizmetine sunduk. Bu anlamda en öndeki belediyeler arasında yer alıyoruz. Daha önce sakatlar evlerinden çıkamazlarken, şimdi birçoğu çarşıda rahatlıkla dolaşabiliyor. Eksikler var, bunlarda gideriliyor. Siz beni derneğinize özür dilemek için davet ettiniz. Bende, size kırgın olmadığımı belirtip istediğiniz zaman görüşmeye hazır olduğumu belirttim. Ancak siz aramızda geçen diyalogu bugün burada farklı şekilde aksettiriyorsunuz. Bunda hizmetimize teşekkür etmiyorsanız, hiç olmazsa tenkit etmeyin” diye konuştu.