Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Sanat Galerisi Davut Kanmaz"ın "Sıradan haller" resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Kanmaz"ın resimlerindeki farklı zamanlardan insan figürleri sanatçının yarattığı bağımsız zamanlardan izleyiciye bakıyor

Ressam ve yönetmen Davut Kanmaz"ın ilk kişisel resim sergisi "Sıradan haller" Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Sanat Galerisi"nde açıldı. Kanmaz'ın dışa vurumcu tarzdaki çalışmalarında genellikle günümüzden, bazense siyah beyaz fotoğraflardan fırlamış insan figürleri yer alıyor. Figürler çıktıkları zamandan bağımsız olarak sanatçının yarattığı zamansız mekânlarda izleyiciye bakıyorlar, ortak yanları ise sıradan halleri. Kanmaz eserleriyle ilgili şunları söylüyor:

“Kentin karmaşık, boğucu yalnızlığında sıradanlaşmış ve yalıtılmış hayatlar, bakışlar ve durumlar resimlerimin ana konusu. Resimlerdeki insan figürleri genel geçer bir zamanda aslında bir şeyleri bekliyor gibiler. Kimisi dışarıda sürmekte olan herhangi bir çatışmanın bitmesini, kimisi gecenin bitip günün gelmesini... Aslında bütün bu bekleyişler kişinin kendi isteği dışında dışarıda yaratılan boğucu kültürün ve yıkımların bitmesinin beklenmesinden başka bir şey değil.” "Sıradan haller" 24 Aralık"a kadar görülebilir.

Um:Ag Sanat Galerisi

Tel: 0312 417 77 20
Web adresi: www.umag.org.tr