Bir İstanbul aşığı olan ressam Nursel Balpınar’ın “Senfoni d’ İstanbul II ” adlı sergisi Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkez’inde açıldı. İstanbul’un mimarisi ve mistisizmini sembolik öğeler ve geometrik formlarla gözler önüne seren sergi, 25 Eylül’e kadar ziyaretçilerini bekliyor.

DOĞU BATI SENTEZİ

İstanbul’un mimarisi, sanatı ve büyüleyiciliğini akrilik ağırlıklı çalışarak tuvale yansıtan sanatçı ressam Nursel Balpınar’ın “Senfoni d’ İstanbul II” sergisinde, kahverengi, taba, yeşil ve mavi tonlar sanatseverleri karşılıyor. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde 7. kişisel sergisini açan Sanatçı Ressam Nursel Balpınar, özgün bir tarzla eserlerini oluşturduğunu dile getirerek “ İstanbul benim için hep çok özel bir yer oldu. Burada doğup büyüdüm. Bu yüzden eserlerimin altyapısında İstanbul’un kültürel değerleri yatıyor. Resimlerimde doğu ve batı sentezinden, Beyoğlu’ndaki Galata Mevlevihanesine hatta lale motifleri, camiler, kiliseler ve birçok sembolik öğelere kadar, bu tarih kokan şehirden esintiler bulabilirsiniz. Tüm bunları kendime özgü tarzımla soyutlayarak tuvale döküyorum” diye konuştu.

SERGİLER GEZİLDİKÇE “SANAT” ÖĞRENİLİR

Resmi seven herkesin sergiyi ziyaret etmesi gerektiğini belirten Sanatçı Ressam Balpınar, “Sergiler gezildikçe sanat öğrenilir. İnsanlar öncelikle kendilerine sanat adına bir şeyler katmak için sergileri gezmeli” dedi.

Sergide geometrik ve üç boyutlu şekillerin yanı sıra grafiksel özellikler taşıyan 64 resim çalışması yer alıyor. Sanatçının karakalem ve pastel çalışmalarının da bulunduğu sergi, 25 Eylül tarihine kadar gezilebilecek.