Meclis"te milletvekili kulisinde Arınç"ın yanına yaklaşarak kendisini tanıtan Abakay, "Efendim ben sizin tanımadığınız ÇGD Başkanı Ahmet Abakay"ım" dedi. Bunun üzerine Arınç, "Biliyorum, ben bunları mahsustan söyledim Sizi tanıyorum. Siz bana hiç hayırlı olsun ziyaretine gelmediniz. Dernek olarak ne Meclis Başkanlığı dönemimde, ne de Bakanlığım sırasında. Siz ne biçim derneksiniz. Tabi ki geleceksiniz, ziyaret edeceksiniz" sözleriyle karşılık verdi. Arınç ve Abakay arasındaki tartışma şöyle gelişti:

Abakay, "Biz prensip olarak bakanlıklara bakanlara pek gitmeyiz. Üstelik basına "tuu" diyen birisine hiç gitmeyiz."

Arınç, "O zaman tuu dedim, şimdi yuuh diyorum o zaman gelirsiniz."

Abakay, "Biz sizi ziyaret etmek zorunda değiliz."

Arınç, "Siz CHP"ye gidersiniz ama?"

-GAZETECİLER ARAYA GİRDİ-

Arınç ile Abakay arasında tartışmanın sertleşmesi üzerine gazeteciler konu dışı sorular sorarak ortamın daha da gerilmesine engel oldu. Arınç, bunun üzerine gazetecilerin yanından ayrılarak, Genel Kurul salonuna gitmeyi tercih etti.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç"ın Haliç Kongre Merkezi"ndeki AKP İl Başkanlığı"nın toplantısında yaptığı konuşmaya tepki göstermiş, Arınç"ın basına yönelik "tuu size" şeklindeki ifadesine işaret ederek, "Bülent Arınç"ın görevini yapan basını, gazetecileri hakaret içeren sözlerle suçlaması asla kabul edilemez. Söyledikleri düzeysiz, haksiz ve saygısızlıktır. Arınç çok konuşuyor ve boş konuşuyor" demişti.

Arınç ise, "Derneği de başkanını da tanımıyorum" açıklaması yapmıştı.

Milliyet