Sigara nedeniyle ayaklarını kaybeden 86 yaşındaki Neşet Koç, yasağın desteklenmesi gerektiğini sigara içenlerin kendisine ibret gözüyle bakmasını istedi.
Çocukluğunda bir hevesle başladığı sigara nedeniyle iki ayağını birden kaybeden Neşet Koç, hayatının dumanla birlikte yok olup gittiğini ve şu anda çaresiz bir durumda ölümü beklediğini söyledi. Evinden ancak yakınlarının desteği ile çıkabilen ve çevresindekilerin yardımları ile şu anda ancak karnını doyurabilen Neşet Koç, özellikle gençlerin bu kötü alışkanlıktan uzak tutulması gerektiğini söyledi. Genellikle bir heves uğruna başlanan sigaranın zararlarının çok iyi anlatılması gerektiğini ve gerekirse bu konuda gönüllü olarak herkese başına gelenleri anlatmaya hazır olduğunu belirten Neşet Koç, ölmeden kabre girdiğini ifade etti. Gençliğinde kendisine bir çok kere hem büyüklerin hem de doktorların uyardığını ancak dinlemediğini belirten Neşet Koç, “Bir zamanlar beni de uyardılar. Ancak Ben de "Bana bir şey olmaz" deyip söylenenlere kulak asmadım. Derken sol ayağımın parmak uçlarında morarma başladı. Ardından zehir ayaklarıma yayıldı ve şu anda kendi kendime kötürüm ettim. Ne olur sigara içenler vakit geç olmadan beni ibret alsınlar” dedi.

“YANLIŞINI DÖRTLÜKLERLE ANLATIYOR”
Sigaranın çok sinsi bir düşman olduğunu ve kendisine arkadaş olarak gören herkesi mutlaka bir gün yıktığını ifade eden Neşet Koç acısını “Memleketim Eskişehir; Gözyaşlarım oldu nehir; Tütün denilen şu zehir; Bu hallere koydu beni; Kesildi kolum kanadım; Bu hale soktu inadım; Neşet Koç"tur benim adım; Harap ettin tütün beni; İbret için gitme ırak; Fırsat varken sen de bırak; Şeytan elinde bir orak; Budadı şu tütün beni…” dizeleri ile dile getirdi.