Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından iki yıl içinde Aydın'da ve ülke genelindeki tütünle mücadele çalışmalarının anlatıldığı sunumla başlayan toplantıya, ilgili kurum idarecileri ve sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcilerinden oluşan kurul üyelerinin yanı sıra, sigara bırakma polikliniklerinde çalışan hekimlerin de katıldığı belirtildi. 
     Sunumda sigara tüketiminin son iki yıl içinde hızla azalma trendine girdiği, iki yıl içinde 2 milyon 250 bin kişinin sigarayı bıraktığı, Alo 171 sigara bırakma hattını günde ortalama 6 bin kişinin aradığı, halen sigara tüketenlerin yüzde 53'ünün bırakmayı istediği bunların yüzde 10'unun da hemen önümüzdeki ay içinde bırakmayı planladıkları kaydedildi. 
     Halkın yüzde 93,8'inin ''Devletin vatandaşlarını sigaradan koruması gerektiğini düşündüğünün belirlendiği'' ifade edilen açıklama, şöyle devam etti: 
     ''Toplantıda alınan kararlara göre, sigara firmalarının hedefi olan çocuklar ve gençlerin korunması, sigaraya başlamalarının önlenmesi için 'Destek-Gönüllü Öğrenci Grupları' gibi bazı çalışmalar başlatılarak, özellikle 18 yaş altındaki çocuklara sigara satışına yönelik tedbirler ve denetimler artırılacak. 
     Gerekirse mobese kamerası gibi kamera kayıtlarından da yararlanılarak, özellikle okul, dershane gibi eğitim binaları etrafında çocuklara taneyle ya da paket olarak sigara satan büfe, bakkal, market gibi işletmelere yönelik denetimler 24 saat esasıyla sıklaştırılacak.'' 
     Açıklamada ayrıca, sigara kullanımı konusunda ailelerin de desteğinin gerekli olduğu, ailelerin özellikle çocuklarına verdikleri harçlıkların nerelere harcandığını kontrol etmeleri gerektiği vurgulandı. 
     
     -AYDIN DEVLET HASTANESİ'NİN BAŞARISI- 
     
     Aydın Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği'nin, sigara bırakma başvuru sayısı olarak Türkiye'deki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri içinde 1'nci, sadece sigara bırakma polikliniği olarak da 3. sırada yer aldığı bildirildi.