İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Nedim Şener ve Ahmet Şık ile 2 Oda TV çalışanının tutukluluğuna yapılan itirazları oybirliği ile reddetti.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti ret kararına gerekçe olarak 'şüphelilerin kaçma ve delilleri etkileme şüphesinin bulunduğunu' belirtti. Oda TV'de yapılan aramalarda ele geçirildiği iddia edilen belgeler sonrasında tutuklanan gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık ile Oda TV çalışanları Coşkun Musluk ve Müyesser Yıldız'ın avukatları karara itiraz etmişti. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi hakimliği tarafından verilen tutuklama kararına yapılan itirazı, aynı mahkemenin heyeti değerlendirdi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Açlık, üye hakimler Yakup Hakan Günay ve Mehmet Hamzaçebi'nin yer aldığı heyet, yapılan itirazı oybirliği ile reddetti.

Mahkeme kararında, şüphelilere isnat edilen suçun Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 100/3 maddesindeki suçlardan olması, şüphelilere isnat edilen suçu işledikleri hususunda dosya kapsamı, dosyadaki delil durumuna göre kaçma ve delilleri etkileme şüphesinin bulunduğunu belirtti. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimince verilen tutuklama kararlarında herhangi bir isabetsizlik olmadığına dikkat çeken mahkeme, Nedim Şener, Ahmet Şık, Coşkun Musluk ve Müyesser Yıldız'un tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

zaman