CHP’li Süheyl Batum, tutuklu vekiller için TBMM’ye teklif verme önceliğini iktidara bıraktıklarını açıkladı. Batum, ‘İktidar gerekli adımları atmazsa kendilerinin teklif vereceklerini söyledi. 
 
AİHM KARARLARI KONUSUNDA ANLAŞTILAR 
 
 
CHP Milletvekili Rıza Türmen, Kemal Kılıçdaroğlu’yla Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in görüşmesinde tutuklu vekillerin durumu hakkında ‘AİHM kararlarının yargıçlarca iyi incelenmediği’ konusunda mutabakat çıktığını söyledi. 
 
Görüşmeye katılan CHP İzmir Milletvekili ve eski AİHM üyesi Rıza Türmen, toplantıda AİHM kararlarını anlattığını, tutuklu milletvekillerinin tahliyesi istemini görüşen hakimlerin bu kararları dikkate alma yükümlülükleri olduğunu ifade ettiğini bildirdi. Çiçek’in hakimlerin AİHM kararlarını yeterince dikkate almadığı konusunda kendisiyle mutabık kaldığını savunan Türmen, görüşmede "çözüm yolunun görüşülmediğini" kaydetti. 
 
CHP’nin bir teklifinin olup olmadığının sorulması üzerine, "bu aşamada böyle bir şey olmadığını" belirten Türmen, tutuklu milletvekilleri ile ilgili en kestirme çözüm yolunun tutukluluk kararına yapılan itirazın kabul edilmesi ve bütün tutuklu milletvekillerinin serbest kalması olduğunu vurguladı. 
Yemin etmeden parlamento faaliyetlerine katılıp katılmama konusunun da net olmadığını, "yemin etmeyen milletvekili parlamento faaliyetlerine katılamaz" gibi bir hükmün bulunmadığı, ortada böyle bir boşluğun olduğunu kaydeden Türmen, Cemil Çiçek’in Meclis Başkanlığına adaylığı konusundaki soru üzerine "AKP içinde eğilim yoklaması yapılacak herhalde" dedi.