Kapatılan Demokratik Toplum Partisi"nin (DTP) yasaklı eş başkanı Ahmet Türk"ün Aydın"da katıldığı mitingde terör örgütü lehine slogan attıkları iddiasıyla gözaltına alınan 8 kişiden 7"si tutuklandı.

Bilindiği gibi; “Demokratik Açılım” sürecinde partililerine sürecinin işleyişi hakkında bilgi vermek üzere Aydın"a gelen kapatılan DTP"nin yasaklı eş başkanı Ahmet Türk, Aydın merkez Ovaeymir beldesinde DTP Aydın İl Teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katılmıştı. Ahmet Türk"ün partililerine seslendiği boyunca elde edilen görüntüleri inceleyen Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; miting boyunca terör örgütü PKK ve tutuklu terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine yasa dışı slogan atan kişileri belirlemişti. Belirlenen kişilerin adreslerine yapılan operasyonlar sonucu Aydın merkezde 4, Söke merkezde 1 ve ilçeye bağlı Savuca, Bağarası ve Özbey beldelerinde de 1"er olmak üzere toplam 8 şüpheliyi gözaltına alınmıştı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü"ndeki sorguları tamamlanan C.İ., Y.D., M.Ş., M.A., İ.G., M.K., M.A. ve H.T. isimli şüpheliler, bu sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından Aydın Adliyesi"ne sevk edilmişti.

PARTİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPILDI

Polisin düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınan 8 zanlının adliyedeki duruşması devam ederken; Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Aydın İl Teşkilatı önünde bir basın açıklaması yapılarak, gerçekleşen gözaltılar protesto edildi.
Açıklamanın ardından katılımcılar gözaltına alınan zanlılara destek vermek için Aydın Adliyesi önüne geldi. Grubun adliyeye gelişi ve bekleyişleri sürecinde, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü"nde görenli polis ekipleri ve çevik kuvvet polisleri tarafından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Alınan önlemler sırasında zaman zaman güvenlik güçleri ile BDP"li grup arasında tartışmalar yaşandı. Yaşanan arbede sırasında gruptan bir kişi gözaltına alındı.
Yaklaşık 6 saat süren sorgulamanın ardından hakim karşısına çıkarılan zanlılardan C.İ., Y.D., M.Ş., M.A., İ.G., M.K. ve M.A. tutuklanarak Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine sevk edilirken; H.T. isimli şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.