Muhsin Yazıcıoğıoğlu, "TÜSİAD, üretimle meşgul olsun, distribütörlükle değil" dedi.

BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Mustafa Koç'un "Siyaset akıl tutulmasına uğramış gibi" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Muhsin Yazıcıoğıoğlu, "TÜSİAD, üretimle meşgul olsun, distribütörlükle değil" dedi.
TBMM'de BBP Bursa, Isparta, Burdur ve Afyon il teşkilatlarını kabul eden Muhsin Yazıcıoğlu, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. TBMM'nin önümüzdeki süreci yönetme iradesini ortaya koyması gerektiğini ifade eden Muhsin Yazıcıoğlu, TÜSİAD'ın "anayasa değişikliği gerekli" şeklindeki önerisinin hatırlatılması üzerine, "Siyaset işine sahip çıkmazsa, siyaset görevini tam olarak yapmazsa üzerine vazife olmayanlar iş yapmaya kalkışır" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Distribütörler bana ürettiklerini söylesinler. Bir şey ürettikleri yok. Yıllardır siyaseti ve Türkiye'de imam hatiplerden, meslek liselerine kadar bütün alanları yönetmeye kalkışmışlardır. İşlerine baksınlar. TBMM bu önümüzdeki süreci yönetmek iradesini ortaya koymalıdır. Demokrasilerde yönetme hakkı siyasete aittir. TBMM her kurumun yerine oturtulmasını sağlamak mecburiyetindedir. Anadolu yangın yerine dönmüş durumda. Yaylalar terk edilmiş, çiftçi üretimden vazgeçmiş, üretim ölmüş durumda. İşçisi, emeklisi, memuru alım gücü darlığı yaşıyor. Ama vatandaşın önüne farklı gündem konuyor. TÜSİAD'ın akıl tutulması ifadelerini kendilerine söylememiz lazım. Bunlar üretimle meşgul olsunlar distribütörlükle değil."

"İMAM HATİPLER ZIKKIM DEĞİL"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın "Gerekirse bu zıkkımları kapatalım" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Muhsin Yazıcıoğlu, "YÖK Başkanı'nın bu sözleri kinaye olarak ifade etmiş olduğunu sanıyorum ve YÖK Başkanı'nın imam hatiplere "zıkkım" diyecek bir görüşte olmadığını zannediyorum. İmam hatipler zıkkım falan değil. İmam Hatip Yaptırma Yaşatma dernekleri bile var. İmam Hatipler, vatandaşımızın inşa ettiği binalardır ve Tevhidi Tedrisat'a göre Milli Eğitim'in yönettiği okullardır, Cumhuriyetin okullarıdır" diye konuştu.