Yalçındağ, Tepebaşı'ndaki TÜSİAD binasında Atalay'ı kapıda karşıladı. Görüşmenin ardından bir basın açıklaması yapan Atalay, TÜSİAD'dan kendisinin randevu talebinde bulunduğunu, süreçle ilgili TÜSİAD'ın görüşlerini ve katkılarını almak istediğini söyledi.
Atalay, “Biz bu konuda da TÜSİAD'ın katkısını önemli görüyoruz. Genel manada AB sürecinde ve demokratik açılımlarda, demokrasimizin standartlarının yükseltilmesinde TÜSİAD'ın çalışmaları daima gerçekten önemli olmuştur ve biz de hep önemli görmüşüzdür. Bu manada şu anda görüşlerini aldım ama bundan sonra da olabilecek görüşlerini hep bekleyeceğiz ve bize iletecekler. Diyaloğumuz sürecek” diye konuştu.

Yalçındağ da bugün gündemde yer teşkil eden pek çok konunun Türkiye daha yüksek demokratik standartlara ulaştıkça anlamını giderek yitireceğini veya doğal bir çözüm sürecine gireceğini söyledi. Yalçındağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Terörün kalıcı olarak sona ermesi sürecinde gerekli ekonomik, sosyal, kültürel açılımların demokratikleşme ana ekseni çerçevesinde ele alınması ve ilgili tüm kesimlerin katkılarıyla meşru zeminlerde değerlendirilmesi gerekmektedir.”

Yalçındağ, sorunun çözümünde toplumsal mutabakatın olmazsa olmaz bir koşul olduğunu, dolayısıyla milletin iradesinin temsil edildiği TBMM çatısı altındaki diyaloğun hayati önem taşıdığını ifade etti.

Bir gazeteci, Atalay'a Kahramanmaraşspor'un sezon açılışında, K.Irak'ın Zaho takımıyla dostluk maçı yapacağını hatırlatarak, “Açılım çerçevesinde nasıl değerlendiriyorsunuz?” diye sordu. Atalay, “Umarım bu da o manada katkı verir. Bunlardan mutluluk duyarız” karşılığını verdi.

Yenişafak