TÜSİAD heyeti, KKTC'nin ekonomik ve siyasi yönden gelişmesi için Kıbrıs sorununun çözülmesi gerektiğini belirtti. TÜSİAD olarak çözüm politikalarını desteklediklerini belirten Ümit Boyner ziyaretlerinin önemli bir zamana denk geldiğinin altını çizdi.

"MORAL ÜSTÜNLÜĞÜ SAĞLAMAK İÇİN BURADAYIZ"

Türkiye'nin ve Ada'nın çözülemeyen en önemli sorununun Kıbrıs sorunu olduğunu belirten Boyner, "Çözüm süreci bizim için büyük önem taşıyor, moral üstünlüğü sağlamak TÜSİAD olarak bizim görevimiz; bu görevi yerine getirmek için buradayız. Çözüme olan desteğimizi göstermek için bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Ziyaretimiz önemli bir zamana denk geliyor." şeklinde konuştu.

Çözümsüzlüğün ekonomik olarak Kıbrıs halkını etkilediğini belirten Boyner, "Politik ve ekonomik gelişmişlik için Ada'daki çözüm çok önem taşıyor, bunun bilincindeyiz." dedi.

"KIBRIS POLİTKASI KARARLILIK İÇERİYOR"

Cumhurbaşkanı Talat ise TÜSİAD'ın Kıbrıs sorununun Türkiye'de anlaşılması konusunda büyük katkısı olduğunu belirtti. TÜSİAD'ın demokratikleşme raporunda Kıbrıs sorununa da büyük yer ayırmasının son derce önemli olduğunu belirten Talat, "Bugün yürüttüğümüz politika dünya ile bütünleşme politikasıdır." şeklinde konuştu. Bazı devlet politikalarının saman alevi gibi yanıp söndüğünü belirten Talat, Kıbrıs'ın çözüm politikasının ise kararlılık taşıdığının altını çizdi.

Talat, "Annan Planı'ndan sonra biz sürekli ilerleyerek dünyaya kararlılığımızı gösterdik. Uluslararası arenada çözüm için haklarımızı koruyarak gerektiği gibi Türkiye ile çözüm için çalışan tarafız. Bu yolda TÜSİAD'ın da desteğiyle haklı davamızda haklarımızı koruyarak ilerleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından TÜSİAD heyeti Cumhurbaşkanlığında Talat ile birlikte öğle yemeği yedi. - cihan