Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi Kamu İhale Kurumu’ndaki (KİK) yolsuzluk iddialarıyla ilgili hazırlanan iddianameyi kabul etti. 23 şüpheliye yönelik çaprıcı iddiaların yer aldığı iddianamede, şüphelilerin çocuklarının düğün masraflarını firmalara karşılattıkları hatta düğünde sahne alacak şarkıcıyı bile firmanın parası ile tuttukları iddia ediliyor.

Radikal'in haberine göre, iddianamede ayrıca şüphelilerin ihale ayarlamak için 3D televizyon, iPad ve iPhone gibi ürünler de aldıkları vurgulanıyor. KİK Yönetim Kurulu üyesi Ali Kaya ise iddanamede suç örgütü lideri sıfatıyla yer alıyor. Kaya’nın 2008 yılında İller Bankası’nda birlikte çalıştıkları Şenol Varürer ve Osman Turna’nın KİK’de görevlendirilmesini sağladığı belirtildi.

İddianamede Kaya’nın telefon dinlemelerine takılmamak için KİK’de görevli sekreterinin ve yakınlarının cep telefonunu kullanarak görüşmeler yaptığı anlatılarak, Kaya, Varürer ve Turna’nın “kendilerine haksız menfaat sağlayan firma yetkililerine, KİK’e yapacakları itirazların usul ve esaslarıyla ilgili bilgi verdikleri, itiraz dilekçelerini düzenlendikleri; firmaları yönlendirdikleri” belirtildi. Ayrıca şüphelilerin örgüt lideri Ali Kaya’ya “ağa”, “patron” ve “başkanım” gibi sıfatlarla hitap ettiklerine dikkat çekildi. Kaya hakkında 244 yıldan 863 yıla kadar varan hapis cezaları isteniyor.

“Bıktım bunlardan”
İddianameye göre şüpheliler firmalardan düğün için sanatçı ayarlamasını bile istiyordu. A.K isimli şüpheli oğlunun düğünü için sanatçı İsmail Türüt’ü istemesi üzerine Mass firması gerekli parayı A.K’ye ödüyor. Ardından firma yetkilisi,”Biz kime çalışıyoruz ben anlayamadım yav, adamlara o kuruluşa bilet almaktan, otel ayarlamaktan, rezarvasyon yapmaktan bıktım ya” ifadesini kullanıyor.