İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, İsmail Türüt ve Arif Şirin ile avukatları katıldı. Mahkeme hakimi, dava dosyasının bilirkişi için Yıldız Teknik Üniversitesi'ne gönderildiğini belirterek, buradan gelen yazıda, dönem itibariyle bilirkişi bulamadıklarının kaydedildiğini tutanağa yazdırdı.


Söz alan avukat Ömer Yeşilyurt, bilirkişi incelemesinin kendileriyle alakalı olmadığını, bu nedenle eski bilirkişi raporuyla yetinilmesini talep etti. Ozan Arif de vareste tutulmasına rağmen duruşmalara katıldığını dile getirdi. Bunun üzerine hakim de 'Zorla getiren yok ki' deyince Arif, 'Ne olacaksa onu heyetimizle göz göze yaşamak istiyorum. Uzaktan geliyorum' diye cevap verdi.


Ozan Arif, 'Hakim bey, şu mahkemede Türüt bir türkü söylesin. Bir de siz dinleyin o sözleri' deyince hakim de 'Biz sizi zaten televizyonda izliyoruz' dedi.


Hakim, dosyanın sürüncemede kalmaması için daha önce alınan bilirkişi raporuyla yetinilmesine ve dosyanın mütalaa için savcıya verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İsmail Türüt'ün seslendirdiği 'Plan Yapmayın Plan' adlı şarkıya hazırlanan ve bazı internet sitelerinde yayımlanan klipte, Hrant Dink cinayeti sanıklarının övüldüğü yönündeki şikayet üzerine soruşturma başlatıldığı hatırlatılıyor.


Sözlerini Arif Şirin'in yazdığı şarkıyı, Türüt'ün 'Dünya Tatlısı' adlı albümde seslendirdiği belirtilen iddianamede, Hakan Öztekin'in şarkıya hazırlanan klibi paylaşıma sunduğu, Zeynel Abidin Mutlu'nun da kendi internet sitesinde bu klibe link verdiği anlatılıyor.

İddianamede, sanıkların, 'Suçu ve suçluyu övmek' ile 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' hükümlerini içeren TCK'nın ilgili maddelerine göre, 1 yıl 6'şar ay ile 7 yıl 6'şar ay arasında hapisle cezalandırılması isteniyor./yeni şafak