Johannesburg'taki Soccer City Stadı'nda oynanan maçta 36 Hollandalı kadın taraftar "illegal reklam" yaptıkları gerekçesiyle stat dışına çıkarıldı.

Hepsi Hollanda'nın renklerinde giyinmiş olan taraftarların Hollanda'da bir bira markası olan Bavaria tarafından ülkeye gönderildiğine yönelik haberler çıkarken, şirketin bir yetkilisi söz konusu iddiaları yalanladı.

FIFA, resmî sponsorlar dışındaki şirketlerin FIFA'ya bağlı organizasyonlarda reklam yapmasına izin vermiyor.

"Polis sorgusuna götürdüler"
Stattan çıkarılan taraftarlardan biri olan Barbara Kastein, The Star gazetesine yaptığı açıklamada, "Önde oturuyor ve tezahürat yapıyorduk. Kameralar da bizi çekiyordu, halimizden memnunduk. Ama ikinci yarıda 40 kadar güvenlik görevlisi gelip, stattan çıkmamızı söylediler. Bizi çekiştirirlerken, kızlardan biri düştü," diye konuştu.

Kastein ayrıca önce FIFA, sonra da polis tarafından sorgulandıklarını da belirterek, "Polis bize sürekli aynı soruyu, Bavaria için çalışıp çalışmadığımız sordu. Bu tarz reklamın Güney Afrika'da yasadışı olduğunu ve tutuklanabileceğimiz söylediler. Kızlar ağlıyordu, çok kötü bir andı. Daha sonra bizi otelimize götürdüler ve pasaportlarımızın fotokopisini alıp, soruşturmaya devam edeceklerini söylediler. Bize dava açacaklarmış, sırf turuncu elbise giydiğimiz için" dedi.

Bavaria markası daha önce de benzer bir şekilde gündeme gelmiş, 2006 Dünya Kupası'nda Bavaria'nın logosunu taşıyan geleneksel deri pantolonlarla maça gelen taraftarlardan, stat girişinde pantolonlarını çıkarmaları istenmişti.

Firma yetkilisi bu kez elbiselerde logolarının bulunmadığını ifade ederek, "Fifa'nın turuncu renk üzerinde tekeli bulunmuyor," dedi.

KAYNAK: Goal.com