Kuşadası- Bodrum Turgutreis etabının startını, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdi. Starttan önce yarışmacılardan birinin bisikletine binen Aydın Valisi Coş, basın mensuplarına poz verdi. 
     47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda bu yıl 6 profesyonel, 14 profesyonel kıta takımı ve Türkiye'den (Manisaspor ve Konya Torku Şekerspor) 2 uluslararası kıta takımı olmak üzere toplam 22 takım sporcusu mücadele ediyor. 
     Kuşadası-Bodrum Turgutreis etabının ilk kazası Kuşadası Hasan Şekerci Meydanı'nda yaşandı. Kuşadası şehir merkezinde yaşanan kazada, ıslak zeminde kayan bir bisikletçinin düşmesiyle art arda düşen sporcular, kısa sürede toparlanıp yollarına devam etti. Şans eseri kazada yaralanan olmazken, iki yarışmacının bisikletleri hasar gördü. 
     Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve 2008 yılından bu yana Fransa Bisiklet Turu standartlarında organize edilmesinin ardından, Uluslararası Bisiklet Birliği tarafından 2. HC kategorisine yükseltilen turun prolog yarışı, dün İstanbul'da yapılmıştı. Akşam Kuşadası'na gelen ve geceyi Kuşadası'nda geçiren bisikletçiler, 8 etaptan oluşan tur boyunca toplam bin 360 kilometre pedal çevirecek. Yarış, 1 Mayıs'ta Side-Alanya etabıyla son bulacak. 
     Aydın Valisi Coş, yarışma startının verilmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun startını verdiklerini belirterek, 22 takımın katıldığı yarışın, aynı zamanda ülke tanıtımına da katkı sağladığı ifade etti. Vali Coş, yarışmacılara başarı diledi.