Kuşadası ilçesinde, turistleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu bir Hollandalı turistin hayatını kaybettiği kazada yaralanan 9 turistin tedavileri çeşitli hastanelerde sürüyor. Jandarma, kazaya yol açan otobüs şoförünü gözaltına aldı.
Hollanda'nın Amsterdam şehrinden uçakla İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na gelen turistleri Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Doritaş Otel'e götüren Ş.A.M. yönetimindeki 45 F 9254 plakalı otobüs, Kuşadası'na bağlı Soğucak köyü kavşağında aşırı hız nedeniyle devrilmişti. Kazada yaralanan Hollandalı turist Autye Afiene Van Diyh ise kaldırıldığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Yaralanan diğer Hollandalı turistlerden Helen Vande Hayden, Cora Roelofsan, Anna Reanders, İna Kloostarhues ve Anton Aldering ambulansla Özel Kuşadası Hastanesi, Neeltje Kwavedknaak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Adrianus Dirk De Jong ile Hendrik Pieter Hoeksome ise Söke Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Ağır yaralı olan Jozien Bogerd ise İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.
Özel Kuşadası Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Yusuf Ayvat, kazada yaralanan 5 Hollandalı turistin hastanelerinde tedavi altında olduğunu ve hayati tehlikeleri bulunmadığını açıkladı.
Hollandalı turistleri taşıyan otobüsün kaza yapmasının ardından Hollanda'dan gelen sigorta şirketi yetkilileri yaralıları hastanelerde ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı.
Bu arada, Hollandalı turistlerden birinin öldüğü, 9 kişinin yaralandığı kazaya yol açan ve Hollanda'da bir briç kulübü üyelerinin düzenlediği turun kaçak olduğu ortaya çıktı. Hollanda'da bir briç kulübü üyesi olan kazazede turistler, kazada ağır şekilde yaralanan aynı kulübün üyesi Adrianus Dirk De Jong tarafından düzenlenen tura katıldı. Kaçak olarak düzenlenen tur için Amsterdan'dan uçakla İzmir Havaalanı'na inen turistler yine kaçak bir organizasyonla otobüsle Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki
Doritaş Otel'e giderken yolda kaza yaptı.
TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Bülent İlbahar, Türkiye'de toplu halde tur düzenlemenin TÜRSAB belgeli bir seyahat acentesi ile gerçekleşebileceğine dikkati çekerek şöyle konuştu: "Aksi durumda gerçekleşen tüm toplu turlar kaçak duruma düşüyor ve cezai müeyyidesi var. TÜRSAB olarak kazayla sonuçlanan bu turla ilgili gerekli soruşturmayı başlattık. Yapacağımız araştırma sonunda sorumlular hakkında gerekli yasal işlem yapılacak."
Öte yandan, Kuşadası jandarması aşırı hız sonucu meydana gelen kazayla ilgili otobüsün şoförü Ş.A.M.'yi gözaltına aldı. Kazada yaralanan ve tedavisi yapılan otobüs şoförü, hakim karşısına çıkacak.