Büyük çekişmeye sahne olan etabı Garcia, 3. 24. 12'lik derecesiyle ilk sırada bitirirken, diğer grup 3 saniye farkla toplu finiş yaptı. İlk 10'nun içinde Türk bisikletçisi bulunmazken etabın 2.'liğini Andre Schultze, 3.'lüğü de Sebastian Siedler elde etti.
Türkiye'nin yurtdışında tanıtımına büyük destek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İzmir-Kuşadası arasındaki 132.5 kilometrelik 2. etabı 13. Nisan Pazartesi günü İzmir Saat kulesi'nden start aldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, GSGM İl Müdürü Sabri Sadıklar ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 23 ülkeden 147 bisikletçiye start verdi. 8 kişiden oluşan Türk Milli Takımı'ndan aralarında İsmail Aksoy'un da bulunduğu 4 kişi bugünkü etapda start
alamadı.
İzmir-Kuşadası etabında, sporcular genel klasman (sarı mayo), etap, sprint (yeşil mayo), Türkiye güzellikleri (mavi mayo) ve yokuş (kırmızı mayo) kategorilerinde derece için kıyasıya mücadele etti. İzmir-Kuşadası arasında iki sprint etabı 97,4. ve 54. kilometrelerde geçildi. Türkiye Güzellikleri etabı ise finşe 18,8 kilometre kala Efes Antik şehri etrafında belirlendi. Türkiye Güzellikleri Sprint etabını ise İtalya'dan BAR takımından Diego Caccia kazandı.
Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan, yarışma kategorisi 2.1'e yükseltilen dünyanın en önemli yarışlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ilk kez Eurosport'dan canlı yayınlandı. TRT 1'in de canlı yayınladığı bisiklet turu, Fransa Bisiklet Turu'nu aratmayacak derecedeki organizasyonuyla uuslararası otoriteler ve medya mensupları tarafından da takdir gördü.
İzmir-Kuşadası etabında dereceye giren bisikletçilere Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu tarafından ödülleri verildi. Yarışı birinci bitiren İspanyol David Dapena Garcia yaptığı açıklamada, "Geçen yıl bu tura katıldığım için, bu etabı biliyordum. Zorlayıcı bir etaptı. Parkurun hangi kısmında atağa geçilebileceğini biliyordum. Yapabileceğime inanıyordum. Muhtemel karşı atakları görmek için atağa kalktım. Bu
sene kendimi gayet iyi hissediyorum. Tur boyunca gerçekten eğleniyorum. Dün son atakta bisikletim bozuldu, yoksa dün de daha farklı olabilirdi" dedi.