Kuşadası"nda 3 gündür devam eden Uluslar arası Basketbol Turnuvası sona erdi. Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu"nda oynanan karşılaşmada Türkiye A Milli Bayan Basketbol Takımı"nı 66-62 mağlup eden Macaristan turnuvada şampiyonluğa ulaştı.
Turnuva bugün oynanan maçlarla sona ererken, Macaristan şampiyon, Türkiye ikinci, Ukrayna"yı iki uzatma sonunda 86-84 mağlup eden Almanya üçüncü, Ukrayna ise dördüncü oldu. Türkiye A Milli Bayan Basketbol Takımı"ndan Işıl Alben ise turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.
Turnuvanın sonunda yapılan kapanış töreninde turnuvada dördüncü olan Ukrayna takımı ödülünü Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek"in elinden aldı. Turnuvada üçüncü olan Almanya"ya ise kupasını Kuşadası Gençlik Spor İlçe Müdür Vekili Vedat Kocaaslan verdi. Kuşadası"nda düzenlenen Uluslar arası Turnuva da ikinci olan A Milli Bayan Takımımıza ise kupasını Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Bahadır Yıldırım"dan alırken, şampiyon olan Macaristan ise kupasını Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen verdi.
Öte yandan turnuvanın MVP"si de belli oldu. Turnuvanın MVP"si ay yıldızlı takımımızdan Işıl Alben olurken, ödülünü ise Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Berrin Yalçın verdi.
TÜRKİYE: 62- MACARİSTAN: 66
SALON: Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu
HAKEMLER: Turgut Işık(**), Aydın Karaçam(**)
TÜRKİYE (62): Şaziye Karslı 6 **, Işıl Alben 11 *** , Emine Tuğba Palazoğlu * , Nilay Yiğit 6 **, Tuğba Taşçı 2 **, Esmeral Tunçluer 2 **, Sariye Gökçe 2 **, Nevriye Yılmaz 18 ***, Naile İvegin 4 **, Melek Bilge *, Bahar Çağlar 3 **, Melike Bakırcıoğlu 4 **,
MACARİSTAN (66): Zsofia Fegyvemky 17 ***, Andrea Somogyi 5 ***, Diana Furesz 4 **, Rita Kollo 2 ***, Anna Vida *, Anna Vajda 14 ***, Barbara Semsei 8 ***, Tijana Krivacevic 8 **, Zsofia Horvath 1 **, Dora Horti 7 ***
1.PERİYOT: 13-17, DEVRE: 30-29(Macaristan Lehine), 3. PERİYOT: 47-48(Macaristan Lehine)