Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Başak İkiz’le Anadolu’ya Güzelleme” adlı söyleşi programında, Başak İkiz’in bu ay ki konuğu Türk Halk Müziği’ni sazı, sözü ve hüzünlü sesiyle icra eden Nida Ateş oldu.

Küçükçekmece’de kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Başak İkiz’in sunuculuğunu yaptığı “Anadolu’ya Güzelleme” programına hüzünlü sesiyle Türk Halk Müziği’ni bambaşka bir güzellikte yorumlayan Nida Ateş konuk oldu. Sesi ve sazıyla izleyenleri adeta dinlendiren Ateş, katılımcıları halk müziğine doyurdu.

TÜRKÜLER HAYATIMLA ÖZDEŞLEŞTİ

Türkü sevenlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye, Nida Ateş, “Kahpe Felek Sana Ne Ettim” türküsünü söyleyerek başladı. Özellikle hüzünlü türküler tercih ettiğini dile getiren Nida Ateş, “Halk müziğinin büyük bir kesiminde acı hakim. Ben türküleri kendi hayatımla özdeşleştiriyorum. Kendi yapıma uygun bir repertuar oluşturuyorum. Anadolu’dan göç etmiş bir ailenin çocuğuyum. Anadolu’da hep bir kaderine boyun eğmişlik vardır. Bu yüzden hüzünlü türküler beni çekiyor. Sesime ve icra biçimime de bu tarz türküleri daha uygun buluyorum” dedi.

“Çok uzun soluklu projeler gerçekleştirecek güce sahip değilim.” diyen Nida Ateş, Başak İkiz’in “Geleceğe yönelik işinizle ilgili gerçekleştirmek istediğiniz bir hayaliniz var mı?” sorusunu, “Anadolu’da çok renkli kültürler yaşıyor. Çok güçlü gelenekler var. Bu geleneklerin her birinin temsil edilebildiği bir müzikal projede bulunmak isterdim. Bu hayali ben gerçekleştiremesem bile yapabilecek çok güçlü müzisyenler var.” diyerek cevapladı. Ateş, sevenlerine yeni albümünün müjdesini de verdi.

HALK MÜZİĞİ YOK EDİLEMEZ

Nida Ateş, Türk Halk Müziği'nin asla yok edilemeyeceğine dikkat çekerek, “Halk müziğimizin kaynağı hiçbir zaman yok edilemez. Çünkü arşivlerde iyi muhafaza ediliyor. Medyada çok yer buluyor. Kuşaktan kuşağa miras olarak aktarılıyor. Halk müziğimiz başkalaşsa da değişip değişmeyeceğine tarih karar verir.”dedi. Program boyunca “ Gül Kuruttum, Gine Gam Yükünün Kervanı Geldi, Gidiyorum Şu Ürgüp’e Doymadan, Ömür Bahçesi, Yaram Sızılar” gibi türküleri seslendiren ateş, izleyenlere keyifli bir halk müziği gecesi yaşattı.