Köyde içme ve kullanma suyu şebekesinde yapılan yenileme çalışmaları dolayısıyla 2 aydan bu yana su verilemediği belirtildi. 
     Şebeke yenileme çalışmalarının yapıldığı köyde, 2 aydır su verilememesi nedeni ile köylüler, banyo yapamadıklarını ve çamaşır yıkayamadıklarını, yolların kazılmış olmasından dolayı çukurlardan geçerek evlerine gidebildiklerini, eşek ve sırtlarında taşıdıkları sularla ihtiyaçlarını giderebildiklerini söylediler. 
     Evlerinin önünün kazılmasından dolayı zor günler yaşadıklarını ve bu nedenle bir köylünün ayağını kırdığını anlatan Deniz Sayıkoğlu, ''Büyük bidonlarla evime su getirmem imkansız, ancak 5 litrelik bidonlarla getirebiliyorum. 2 aydır çamaşır yıkayamıyoruz. Bütün çamaşırlarımız birikti, banyo yapamıyoruz, artık kokmaya başladık'' dedi. 
     İlerlemiş yaşına rağmen komşularının yardımıyla sularının getirildiğini belirten Nezen Artunç ise (85) çamaşırlarını çağ dışı yöntemle leğende yıkamaya çalıştığını ifade etti. 
     Sel felaketinden sonra bu kadar zorluk yaşamadıklarını kaydeden Ali Aksoy, bütün yolların kazıldığını bu nedenle köye araç giremediğini belirterek, ''Köye sütçü bile gelmiyor. Biz de biriktirdiğimiz sütleri alan olmazsa döküyoruz'' diye konuştu. 
     
     -ALTYAPI YENİLENİYOR- 
     
     Öte yandan Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri, köyde meydana gelen sel felaketi sonrası altyapının büyük bir bölümünün yenilenmesi gerektiğini, köyde 2 adet su deposu yapıldığını, bu nedenle hazırlanan proje kapsamında çalışmaların sürdüğünü kaydettiler. 
     Su deposundan birinin hizmete girdiğini belirten yetkililer Afet Acil Genel Müdürlüğü'nden gönderilen 1,5 milyon lira ödenekle çalışmaların en geç gün 10-15 içinde tamamlanacağını bildirdiler. 
     
     -TÜRKÜSÜ BİLE MEŞHURDU- 
     
     Sel felaketinin ardından susuzluk sorunu ile de karşı karşıya kalan Güdüşlü köyü, Türkülere de konu olmuştu. 
     Köydeki çeşmenin anlatıldığı ''Güdüşlü'nün Çeşmesi'' türküsünde şu mısralar yer alıyor: 
     Güdüşlünün çeşmesi 
     Ne hoş olur içmesi 
     Annem ne güzel oluyor 
     O yarla dalga geçmesi 
     Haydi yavrum yana doğru yana doğru 
     O yar açmış kollarına bana doğru 
     Güdüşlü boğaz içinde 
     Güzelleri var bağlar içinde 
     Güdüşlüyü Allah korusun 
     Bir yarim var içinde 
     Bağlarım çekirdeksiz bağlarım 
     Yarim asker onun için ağlarım