Dans etmek onlar için bir hayat tarzı. Sevinçlerini, öfkelerini ve aşklarını dans ederek kazanan gençlerin coşkusu seyircileri kasıp kavuracak.

Yapımcılığını Hacı Yılmaz Film"in üstlendiği, senaryosunu ve yönetmenliğini Fırat Gürsoy"un yaptığı Türkiye"nin ilk dans filmi "Uçan Melekler” 26 Kasım Cuma günü vizyona giriyor.

1970"li yıllarda Amerika"da gettolardan çıkan zencilerin oluşturduğu Hip-Hop kültürünün Türkiye"deki yansımaları “Uçan Melekler” filminin konusunu oluşturuyor. Dans etmeyi bir tutku, müziği ise yaşam biçiminin yansıması olarak gören “Uçan Melekler” kış aylarında sinemaseverlerin içini ısıtacak.

Aydan Uysal, Okan Aydoğan, Serdar Güder, Melek Evirgen, Süleyman Bölek, İpek Tenolcay, Mihriban Taşdöğen, Serap Çetintürk, Çelik Bilge, Gözde Sinem Öztürk, Taylan Güner, Deniz Kıdır ve Aytaç Arman, “Uçan Melekler” in oyuncu kadrosunu oluşturuyor. “Uçan Melekler” filminin dansçı kadrosu, ömrünün 35 yılını tiyatro ve sinemaya adamış Ali Yaylı"nın öncülüğünde hazırlıklarını tamamladı.

Hip-Hop tarzında bir müzikal olan film, Antalya"da yaşayan ailesini kaybeden ve kimsesi olmayan, dansta başarılı ve çok güzel bir kız olan Melek"in hayatını konu almaktadır. Ailesini yıllar önce kaybettiğini zanneden Melek, babasının bir kaç gün öncesine kadar hayatta olduğu haberini alınca ikinci kez yıkılır. Babası Melek"e İstanbul"da bir daire miras bırakmıştır. Birçok gece rüyalarına gördüğü İstanbul"un iç içe geçmiş, karmaşık yapısı içinde tek başına kalan Melek, burada yeni dansçı arkadaşlarıyla tanışır. Melek ve arkadaşları “Uçan Melekler” isimli bir dans grubu kurarlar. Melek"in dairesini dans okuluna dönüştürerek, ulusal bir dans organizasyonuna katılma kararı alırlar. Türkiye"nin dört bir yanından Hip-hop sevdalıları yarışmaya katılır ve yarışmanın galibi Melek"in Antalya"daki en yakın dostu Koray"dır.

Genç bir kızın dansı ile var olma savaşını anlatan “Uçan Melekler” Hip-Hop ve Break Dance üzerine kurgulanmış Türkiye"nin ilk müzikal dramasıdır.

“Uçan Melekler”, 26 Kasım 2010 Cuma günü 100 kopya ile sinemalarda.